Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sedmá etapa Gira – sedmé místo v pořadí pro Kreuzigera

Rocca di Cambio (Itálie) - Český cyklista Roman Kreuziger se po sedmé etapě Gira d'Italia posunul na sedmé místo průběžného pořadí. Etapu s cílovým stoupáním v Rocca di Cambio vyhrál po 202 km jeho kolega z týmu Astana Paolo Tiralongo.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

Čtyřiatřicetiletý Sicilan Tiralongo porazil v závěrečných stovkách metrů obhájce loňského vítězství Michele Scarponiho. Třetí dojel Lucemburčan Frank Schleck. Kreuziger dokončil etapu na osmnáctém místě s odstupem 11 sekund ve vedoucí skupině, jež se v závěrečném kilometru roztáhla. Druhý český účastník Gira Jan Bárta obsadil jako nejlepší ze svého týmu NetApp 49. místo s odstupem 1:11 a celkově je třicátý.     

Novým lídrem závodu se stal jako první Kanaďan v historii Ryder Hesjedal, jenž dnes dojel pátý a z růžového trikotu vysvlékl po jednom dni Itala Adriana Maloriho. Člen týmu Garmin-Barracuda vede o 15 sekund před Tiralongem, třetí je Španěl Joaquín Rodríguez.

Je nám líto, video expirovalo.
Giro d'Italia 2012

Roman Kreuziger: "Pro mě se nic nemění, těch pár vteřin ztráty není žádná tragédie. Do posledního kopce jsem najel trošku zezadu a lehce jsem ztratil pozici. Po sjezdu jsem byl kolem dvacátého místa a s Bassem jsme se trošku prodírali dopředu. On byl nakonec asi o dvě vteřiny rychlejší, ale nic se neděje. Neměl jsem nohy na to, abych na těch posledních metrech poskočil extrémně dopředu, ale příště to snad bude lepší." 

Kreuziger má na sedmé pozici odstup 35 sekund, pět sekund za ním je další z favoritů na celkové umístění Ivan Basso.

7. etapa Recanati - Rocca di Cambio (202 km):1. Tiralongo 5:51:03, 2. Scarponi (oba It.) stejný čas, 3. F. Schleck (Luc.), 4. Rodríguez (Šp.) oba -3, 5. Hesjedal (Kan.) -5, 6. Pozzovivo (It.), 7. Moreno (Šp.), 8. Basso (It.) všichni -9, 9. Nieve (Šp.), 10. Brambilla oba -11, ...18. Kreuziger -11, 49. Bárta (oba ČR) -38.

Průběžné pořadí:
1. Hesjedal 26:16:53, 2. Tiralongo -15, 3. Rodríguez -17, 4. Vande Velde -21, 5. Stetina (oba USA), 6. Moreno oba -26, 7. Kreuziger -35, 8. Basso -40, 9. Caruso -45, 10. Cataldo (oba It.) -46, ...30. Bárta 

Je nám líto, video expirovalo.
Giro d'Italia 2012
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články