Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kreuziger startuje do sezony, pojede i o novou smlouvu

Praha - Cyklista Roman Kreuziger dnes vstupuje do své druhé sezony v barvách týmu Astana, jeho prvním startem bude jednorázový závod Kolem Almeríe ve Španělsku. Vrcholem pro něj letos bude opět Giro d'Italia, kde by rád vylepšil loňské páté místo, na které se nedávno posunul po diskvalifikaci Španěla Alberta Contadora za doping. V elitním kazašském týmu má smlouvu do konce této sezony a svými výkony by si rád brzy zajistil nový kontrakt.

Roman Kreuziger
zdroj: ISIFA/EPA autor: Dominic Favre

"Tahle sezona může být zlomová a já bych byl rád, kdyby se mi na Giru povedlo odrazit na pódium. Bylo by to skvělé. Určitě se o něj porvu. Vždyť nebýt vloni etapy na Zoncolan, tak jsem o pódium bojoval taky," uvedl Kreuziger, jenž po velké krizi v náročné horské etapě nabral ztrátu na nejlepší. Od celkové třetí příčky ho nakonec po vyřazení Contadora z výsledkové listiny dělilo jen 1:24 minuty.

Několikaměsíční přípravu zaměřil hlavně na Giro. "Je to vrchol sezony, ale budu se snažit i na jiných závodech," prohlásil Kreuziger, kterému půjde i o novou smlouvu. "I na tohle musím koukat, takže bych i kvůli tomu rád zajel co nejlepší výsledky. Byl bych rád, kdybych měl o smlouvě třeba už krátce po Giru jasno," přiznal jeden ze tří lídrů Astany.

Zimní přípravu po loňské sezoně, která pro něj skončila předčasně po zlomenině ruky na Tour de France, si pochvaluje. "Probíhalo to podle plánu. Všechna soustředění byla hodně kvalitní a vím, že můžu jít do sezony úplně klidný. Pro úspěch jsem udělal maximum. Už se nemůžu dočkat závodů, přece jen jsem měl tu pauzu hodně dlouhou," prohlásil.

Původně měl začínat sezonu etapovým závodem Kolem Sardinie, ten byl ale kvůli nedostatku peněz zrušen, takže letošní premiéru absolvuje v Almeríi. Program letošní sezony si sestavil sám. "Závody, které pojedu, se mi fakt líbí. Giro mám radši než Tour, je mi prostě bližší italská mentalita a v Itálii se cítím víc doma," uvedl Kreuziger, jenž má svou základnu u Lago di Garda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články