Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nashová: Na trati jako v Koksijde jsem ještě nejela

Koksijde (Belgie) - Nejen se soupeřkami, ale také s nástrahami vyhlášené písečné trati se bude muset o víkendu na mistrovství světa v belgickém Koksijde vypořádat cyklokrosařka Kateřina Nashová. Česká medailová naděje a obhájkyně bronzu ale kvůli tomu nijak nesnižuje své ambice na další cenný kov.

Kateřina Nash
zdroj: ČT24

"Je to určitě extrémní trať a já jsem na ničem takovém v životě nezávodila. Je to něco jiného při tréninku a v závodě. Mé zkušenosti v tomto extrémním písku jsou minimální, ale musím se s tím prostě nějak poprat," řekla Nashová. Méně šancí si kvůli tomu ale nedává. "To určitě ne. Já nekoukám na trať, místo toho se snažím zajet každý závod co nejlépe a nebudu se tady vymlouvat na to, že tady někteří závodí dvacet let. Myslím, že když na to člověk má, na té trati zase až tolik nezáleží," prohlásila odhodlaně.

"Vyrůstala jsem na Šumavě a tam zrovna moc pláží nemáme," uvedla s úsměvem Nashová. "V Kalifornii je dost písečných stezek, takže nějaké zkušenosti s tím máme, ale co do cyklokrosových závodů určitě ne tolik jako závodníci, kteří tu jezdí rok po roce. Písek se objeví na spoustě krosových závodů, ale jsou to mnohem menší úseky," řekla čtyřiatřicetiletá rodačka z Prachatic.

Poprvé si trať vyzkoušela v úterý. "Ale to bylo opravdu minimální, protože tam ještě makali a šlo to jen na prvním dlouhém písečném úseku. Na trati jsem tedy zatím strávila jen dva dny," přiblížila Nashová. V závodě bude podle ní hodně záležet na technice. "Někde je třeba se připravovat i na to, že se poběží, ale bude to i o štěstí, za kým člověk pojede, jaká bude stopa a podobně," přemítala bývalá reprezentantka v běhu na lyžích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články