Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Poslední alpská etapa vynesla do čela Schlecka

L'Alpe d'Huez (Francie) - Poslední alpská etapa Tour de France přinesla očekávanou změnu v čele průběžného pořadí, kam se posunul Andy Schleck z Lucemburska. Cílem v L'Alpe d'Huez projel jako první překvapivě domácí Pierre Rolland, který vybojoval životní úspěch a premiérový triumf pro Francii v letošním ročníku. Mladší z bratrů Schlecků připravil o žlutý trikot Thomase Voecklera, jenž po předchozích statečných výkonech v horách tentokrát na nejlepší nestačil. Francouzský cyklista, který jel v dresu lídra závodu dlouhých deset dní, nabral ztrátu a klesl v průběžném pořadí na čtvrté místo. Na něm figuruje o 2:10 minuty za novým lídrem.

Andy Schleck vede o 53 sekund před svým bratrem Fränkem. Třetí je s odstupem 57 sekund Australan Cadel Evans, který je před sobotní časovkou v Grenoblu vzhledem ke svým schopnostem velkým favoritem na celkové prvenství.

Po čtvrteční krizi útočil hned od prvního stoupání 109,5 km dlouhé etapy obhájce titulu Španěl Alberto Contador. Trojnásobný vítěz Tour skončil v lyžařském středisku v L'Alpe d'Huez třetí za krajanem Samuelem Sánchezem, ale na největší soupeře příliš nezískal. V průběžné klasifikaci si Contador mírně polepšil na šestou pozici, na Andyho Schlecka ztrácí 3:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Tour de France
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články