Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Weening vyhrál pátou etapu a vede Giro, Kreuziger desátý

Orvieto - Nizozemský cyklista Pieter Weening vyhrál po úniku dnešní pátou etapu Giro d'Italia a oblékne se do růžového trikotu vedoucího jezdce závodu. Dobře si vedl i český reprezentant Roman Kreuziger, který dojel desátý a v celkovém pořadí se posunul na osmnácté místo. Peloton se na Giru po pondělní tragické smrti Belgičana Woutera Weylandta a úterní symbolické etapě, kterou projel volným tempem bez úniků a započítávaní výsledků, vrátil k závodění. Weening se odpoutal od vedoucí skupiny asi osm kilometrů před cílem a zvítězil před dvojicí Kolumbijců Fabiem Duartem a Josem Serpou. Kreuziger spurtoval ve skupině pronásledovatelů a na Nizozemce ztratil osm vteřin.

"Prožil jsem perfektní den," radoval se Weening. "Po výhře v etapě Tour de France to je moje druhé největší vítězství v kariéře. Budu se snažit udržet dres co nejdéle. Doufám, že budu příští dva týdny létat," pronesl jezdec stáje Rabobank.

Weening z prvního místa průběžného pořadí sesadil Brita Davida Millara, který měl cestou z Piombina do Orvieta pád ve spurtu o prémii a dojel do cíle špinavý se ztrátou 2:50 minuty na vítěze. Na druhém místě celkově je Ital Marco Pinotti s pouhou dvousekundovou ztrátou za Nizozemcem, třetí je běloruský jezdec Konstantin Sivcov. Druhý český cyklista v pelotonu František Raboň dojel ve skupině s takřka devatenáctiminutovou ztrátou na Weeninga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články