Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Memoriál Radomíra Šimůnka vyhrál Radomír Šimůnek mladší

Tábor – Český reprezentant Radomír Šimůnek vyhrál cyklokrosový závod v Táboře, který se jel jako memoriál jeho otce, jenž letos v srpnu zemřel. Šimůnka na stupně vítězů doprovodili Němec Christoph Pfingsten a Francouz Steve Chainel. O neporazitelnost v letošní sezoně dnes naopak přišel úřadující mistr světa Zdeněk Štybar, jenž po sérii sedmi vítězství skončil čtvrtý.

Přestože na startu stáli dva nejlepší současní cyklokrosaři Štybar a Belgičan Niels Albert, středem pozornosti byl právě Šimůnek mladší, který hned v prvním kole vyrazil dopředu a rychle získal malý náskok. "Ani otec by asi nebyl šťastný, že jsem vyrazil tak zbrkle. Ale byl jsem obrovsky namotivovaný a jel," řekl po závodu šťastný vítěz, který jinak spíše vyznává taktické závody, v nichž uplatňuje dobrý spurt.

Od druhého kola se na něj dotáhl Pfingsten, který vyhrál zatím poslední závod Českého poháru v Uničově. Dvojice velmi dobře spolupracovala. Němec udával tempo na asfaltových úsecích a Šimůnek v terénu. Za nimi se zformovala dvanáctičlenná skupina, v níž byli i největší favorité Štybar, Albert či Chainel. Když po sedmém z deseti okruhů narostl náskok vedoucí dvojice na půl minuty, bylo prakticky rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Memoriál Radomíra Šimůnka vyhrál jeho syn

Pronásledovatelé sice z náskoku v závěru ukrojili, přesto si lídři závodu odstup udrželi. V závěru měl k radosti fanoušků více sil Šimůnek, který projel cílem s malým náskokem před Pfingstenem. V souboji o bronz Chainel zdolal Štybara.

"Ani na třetí místo to dneska nebylo. Prakticky jsem nespal, protože po televizní show v Belgii jsem se dostal do postele v jednu hodinu po půlnoci a v pět jsem vstával na letadlo, což není ta nejlepší příprava na závod," řekl Štybar. "Dnes to byl ale důležitý závod hlavně pro Radka (Šimůnka). Z jeho výhry mám větší radost, než kdybych vyhrál já," prohlásil Štybar.

Závod žen, který se jel jako čtvrtý díl Českého poháru, ovládla stejně jako tři předchozí Pavla Havlíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články