Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

První závod poháru cyklokrosařů vyhrál Štybar

Stříbro (Tachovsko) - Vítězem úvodního závodu cyklokrosového pohárového seriálu Toi Toi Cup se na domácí trati ve Stříbře stal úřadující světový šampion Zdeněk Štybar. Druhý dnes dojel Belgičan Rob Peeters a bronz překvapivě vybojoval táborský David Kášek. Závod žen se stal jasnou záležitostí Pavly Havlíkové ze stáje APB Cycling. Na trať rozbahněnou deštěm vyrazil vysoký počet 54 jezdců. Mezi nimi chyběli zraněný obhájce celkového prvenství z minulého ročníku Martin Bína a Radomír Šimůnek, naproti tomu poprvé po pádu v závodu Kolem Slovenska závodil Petr Dlask. Štybar ve startovním poli zářil v duhovém trikotu světového šampiona a brzy nenechal nikoho na pochybách, že je na novou sezonu výborně připravený.

Hned v prvním okruhu hlavní favorit ukázal soupeřům záda a do druhého kola už vjel s dvacetisekundovým náskokem. Jel v pohodě, na domácí trati si závod užíval a až do cíle náskok zvyšoval.

Stejně tak osamoceně jezdil na druhé pozici Peeters, ale o třetí místo bojovala dlouho čtyřčlenná skupina. Později se souboj o bronz zúžil na Káška a Martina Zlámalíka, ale poslední dvě kola již jel Kášek sám a naznačil, že by se v nové sezoně mohl vrátit mezi českou špičku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články