Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Biker Kulhavý je vicemistrem světa v cross country

Mont-Sainte-Anne (Kanada) - Český biker Jaroslav Kulhavý se stal v kanadském Mont-Sainte-Anne vicemistrem světa v cross country. Nestačil dnes pouze na Španěla Josého Antonia Hermidu, na kterého ztratil 29 vteřin. Pro bronz si dojel Burry Stander z Jihoafrické republiky. Pětadvacetiletý Kulhavý v Kanadě potvrdil roli jednoho ze spolufavoritů. Na šampionát přijel posílen vítězstvím v posledním závodě Světového poháru a v konečném pořadí seriálu obsadil třetí místo.

"Dneska to bylo hodně těžké, neměl jsem už sílu Hermidu dojet. Minulý týden ve Windhamu jsem si taky pěkně hrábnul a možná mi to dneska chybělo," řekl Kulhavý. Úřadující mistr Evropy a juniorský mistr světa z roku 2003 se od
začátku závodu pohyboval na prvních dvou místech, pouze v předposledním, čtvrtém kole se propadl na třetí příčku.

V závěru dokázal český reprezentant předjet Standera a dojel si pro stříbro. V Kanadě tak získal dva cenné kovy, když štafetě pomohl k bronzu. "Je to super zakončení sezony, asi to tady trochu oslavíme. Čeká mě už jen pár domácích závodů," dodal Kulhavý.

V závodě žen se naopak nedařilo Kulhavého spolujezdkyni ze štafety Kateřině Nashové, která obsadila šestnácté místo a nepotvrdila svou příslušnost k nejužší špičce. Své premiérové světové zlato získala Polka Maja Wloszczowská.

Dvaatřicetiletá Nashová, jež letos ve Světovém poháru dojela jednou třetí a dvakrát pátá, ztrácela už od úvodu a nakonec za vítězkou zaostala rovných sedm minut. Druhá česká bikerka Tereza Huříková skončila s dvěma koly ztráty 57. z šedesáti klasifikovaných závodnic.

Stříbrná olympijská medailistka z Pekingu Wloszczowská si dojela pro vítězství s pohodlným náskokem 48 sekund před úřadující šampionkou Irinou Kalentěvovou z Ruska. Další čtyři sekundy zpět byla Američanka Willow Koerberová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články