Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Navrátilec Konečný: Jdu do toho z ješitnosti, mám chuť si na starý kolena něco dokázat

Jediný zápas, jediný cíl. Ve čtvrtek 27. prosince se Lukáš Konečný vrátí s největší pravděpodobností do ringu. Soupeřem mu bude Slovák Matúš Babiak. Nic snadného, přesto bude někdejší profesionální mistr světa WBO Konečný favoritem. Příprava bude ukrutně bolet, ale ješitnost zvítězila. Věk je neúprosný, český boxer ví, že světovou špičku už nedožene, ale touha po velkém zápase ho přemohla. Další plány si zatím nedělá.

"Chybí mi to," řekl jednoznačně v rozhovoru ve Sportovních zprávách Konečný. "Je tu určitá ješitnost, chuť si na starý kolena něco dokázat. Vím ale, že už nikdy nebudu v top formě, kde jsem byl před deseti lety," zdůraznil.

Hlavním motivem bylo ego. "Jdu do toho z ješitnosti, ale nešel bych do toho zadarmo," připustil Konečný. Přesnou cifru neprozradil, přesto naznačil: "Bude to víc než 100 tisíc. Myslím si, že je to furt málo, protože dřina je opravdu škaredá, bolí to, obětujete tomu hodně. Hubnete – to bude takový můj předzápas, protože budu muset shodit asi 10 kilo."

Rodina z jeho jednorázového návratu nadšená nebyla. "Manželka, babičky, maminka – pro ty jsou to trochu zbytečné nervy," připustil Konečný. Naopak pozitivním momentem jsou zkušenost i to, že problémy s očima se ustálily. "I po konzultacích s doktory by se to nemělo zhoršit. Vždycky je tam nějaké riziko, ale s oční vadou jsem se nějak srovnal a dokážu s tím boxovat v tréninkovém tempu," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
"Dřina je to škaredá." Konečný o svém návratu do ringu

Nic jednoduchého ho v ringu nečeká a Konečný si přece jen nechává pootevřená zadní vrátka. "Ještě uvidíme, až se vrhnu do zápasové přípravy – nikdy nemůžu stoprocentně slíbit, že do zápasu vlezu. Třeba zjistím, až budu boxovat s nějakými kvalitními boxery, že jsem fakt starej – ve sportovním důchodu. A je reálný, že bych se na to v takovém případě vykašlal," prohlásil.

Návrat k aktivní kariéře ohlásil čtyřicetiletý boxer už na konci srpna, nyní oficiálně zveřejnil jméno soupeře. Na Galavečeru bojových sportů v Praze se utká s Babiakem, který má za sebou osm zápasů s jedinou porážkou.

"Měl by to být zkušený kluk, který by mě měl slušně prověřit, ale doufám, že vyhraju," řekl. "Bylo důležité vybrat někoho, kdo má určité kvality. Byla by hloupost vracet se do ringu proti někomu, u koho by bylo jasné, že vyhraju. Tady vstoupím do ringu jako favorit, ale budu se na to muset pořádně připravit," dodal Konečný.

Trénink zatím probíhá bez větších změn. "Trénuju neustále, ale decentně. Někdy je to dvakrát denně, někdy jednou, někdy nestíhám, takže se na to vykašlu. Teď se snažím víc, ale počítám s tím, že s opravdu tvrdou přípravou začnu koncem října."

Každopádně velké boxerské plány si dopředu nedělá. "V tuhle chvíli se dívám jen na jeden zápas… Nemám rozhodně ambice boxovat se světovou špičkou."

Konečný je společně s Rudolfem Krajem jediným českým boxerem, který kdy bojoval o titul mistra světa organizace WBO. Ten získal v dubnu 2012 v lehké střední váze, když v Brně porazil svého soupeře Salima Larbiho knock outem v sedmém kole. Kromě titulu světového šampiona dosáhl brněnský rodák dvakrát i na titul mistra Evropy organizace EBU a evropského šampiona WBO.

Naposledy boxoval Konečný v dubnu 2014, kdy ve Washingtonu prohrál na body souboj o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO s domácím Peterem Quillinem. Následně i kvůli zdravotním problémům se zrakem ukončil kariéru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články