Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evropské bronzy přibývají po pěti letech. Je to magické, říká Schmoranzová

Praha – Momentálně nejúspěšnější českou reprezentantkou v boxu je Martina Schmoranzová. Na listopadovém mistrovství Evropy v Sofii obsadila třetí příčku a do své sbírky cenných kovů tak přidala třetí kontinentální bronz. A před sebou má další výzvy. Olympijské hry v Tokiu by nemusely být nedosažitelné.

Je nám líto, video expirovalo.
Boxerka Schmoranzová: Šance na Tokio by mohla být velká

Když nastoupí na mistrovství Evropy, je z toho bronz. Schmoranzová vybojovala na listopadovém šampionátu v Sofii svou třetí bronzovou medaili, a navázala tak na stejné úspěchy z let 2006 a 2011. "Proč po pěti letech? Asi je to magické. Daří se to," prohlásila v rozhovoru ve Sportovních zprávách.

Kromě cenných kovů z mistrovství Evropy má Martina Schmoranzová na kontě i sedm republikových titulů nebo také páté místo z mistrovství světa.

Devětadvacetiletá česká reprezentantka nemá v domácích končinách příliš konkurenci, závodí proto hodně v zahraničí. A jedním z jejích snů jsou olympijské hry. Dvakrát bojovala o účast a dvakrát to nevyšlo. "Ženská olympiáda má jen tři váhové kategorie z deseti a v každé kategorii se nominuje jen osm holek z celého světa, jen dvě z Evropy. Je tam malá kvóta," uvedla jeden z hlavních důvodů Schmoranzová.

Normálně boxuje v kategorii do 64 kilogramů. V boji o olympiádu musí shazovat o kategorii níže, tedy do 60 kilogramů. "Shazuji nějakých osm až deset kilo. Měla jsem problémy a nebyla jsem tak silná," vysvětlila boxerka.

Pro Tokio však budou větší šance. S největší pravděpodobností přibude i kategorie Schmoranzové. "Mohlo by být padesát na padesát mezi muži a ženami, šance by mohla být velká," připustila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články