Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Konečně. Kličkovi se při obhajobě světových titulů postaví Povětkin

Moskva - Souboj dvou olympijských vítězů i mistrů světa mezi profesionály. Pětatřicet tisíc diváků na olympijském stadionu v Moskvě a miliony u televizních obrazovek se večer dočkají dlouho očekávaného boxerského souboje těžkých vah mezi Vladimirem Kličkem a Alexandrem Povětkinem.

Vladimír Kličko a Francesco Pianeta
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Maurer

V profesionálním ringu doposud neporažený Povětkin je dalším z řady boxerů, kteří se chtějí pokusit ukončit nadvládu devět let neporaženého Klička. Ve hře budou tituly mistra světa organizací WBO, IBF, WBA a IBO.

Souboj Kličko - Povětkin se už měl v minulosti odehrát několikrát, nikdy ale nakonec k finální dohodě nedošlo. Tentokrát se ale zlatí medailisté z olympijských her podle všeho již konečně utkají.

"Přijel jsem do Moskvy, abych vyhrál, a věřte mi, že pro to udělám vše. Vím, že Povětkin ještě neprohrál a ani nebyl počítaný, ale jsem připraven mu tento rekord pokazit," řekl sedmatřicetiletý ukrajinský boxer, který má na kontě 60 výher z 63 zápasů. Naposledy jej porazil v dubnu 2004 Američan Lamon Brewster.

Kličko si ale uvědomuje, že jej nečeká jednoduchý zápas. "Určitě má něco v rukávu a snažili se něco vymyslet. Sledoval jsem ale jeho zápasy i trénink a viděl jsem vše, co potřebuju," podotkl Kličko.

Nejtěžší protivník

"Bude to jeden z nejnebezpečnějších boxerů, s kterým jsem se utkal. Trenér Manny Steward mi už před lety po jednom jeho zápase říkal, ať se na něj podívám, že vypadá velmi dobře a v budoucnosti to může být můj soupeř," přiznal.

Povětkin se na rozdíl od řady soupeřů Vladimira Klička i jeho staršího bratra Vitalije před zápasem příliš nechvástá. "Tady není potřeba říkat moc slov. Mohl bych říct, že ho chci pohřbít nebo něco podobného, ale to je zbytečné. Uvidíte v den zápasu," řekl ruský boxer, který je držitelem pásu šampiona WBO. Ostatní tituly, které budou ve hře, patří Kličkovi. "Bude to velká událost a doufám, že ukážu to nejlepší, čeho jsem schopen," přál si Povětkin.

Vedle mistrovských pásů bude ve hře i velký balík peněz. Kličko má za zápas inkasovat svůj rekordní honorář 13,3 milionu eur (přes 340 milionů korun), Povětkin dostane 4,4 milionu (110 milionů korun).

VLADIMIR KLIČKO, 2. září 1979 (34 let)

ALEXANDR POVĚTKIN, 25. března 1976 (37 let)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články