Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Aspirant

Pardubice – Třetí kvalifikační dostih na jubilejní 120. Velkou pardubickou vyhrál překvapivě sedmiletý hnědák Aspirant trenéra Františka Holčáka. V jeho sedle byl žokej Jiří Kousek. Aspirant přitom v Pardubicích vyhrál naposledy před dvěma lety. Až za druhým Mandarinem a třetím Amant Grisem skončila dvojnásobná vítězka nejslavnějšího překážkového dostihu u nás, bělka Sixteen s Josefem Bartošem.

Celý dostih se držela vepředu právě největší favoritka Sixteen. Na Popkovickém skoku upadli Hirsch a Lakreg. Na Francouzském skoku nepřeskočila klisna Partoutatou. Dostih nakonec dokončilo jedenáct z devatenácti koní. Pět z nich nově splnilo kvalifikační podmínky pro Velkou pardubickou: Aspirant, Bejrut, Il En Reve, Ligreta a Welldancer. Kvalifikační podmínky splnilo již 29 koní v českém tréninku.

Sedmiletý svěřenec Františka Holčáka vedený Jiřím Kouskem vyhrál o tři délky před vítězem první kvalifikace Mandarinem. "Čekal jsem nějaké dobré umístění, ale ne vítězství. Měli jsme velmi dobrý průběh dostihu a také nám přálo štěstí, protože pádů bylo poměrně dost," uvedl Kousek.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Aspirant

Váňa nebyl spokojený

Josef Váňa s Welldancerem sice byl mezi kvalifikovanými, dostih se mu však příliš nepovedl, skončil desátý, a není tak vyloučeno, že se v říjnu při Velké pardubické znovu vrátí do sedla Tiumena. "Welldancer nemohl v celém průběhu dostihu přijmout tempo. Ukázalo se, že zřejmě to nebude kůň na Velkou, ale spíše na menší dostihy. Možná ideální bude Cena Vltavy," citoval server paddock-revue.cz Váňu. Osmiletý Welldancer zatím nikdy Velkou pardubickou neběžel, ale Váňovu důvěru má od začátku sezony. V červnu s Welldancerem v Pardubicích doběhl třetí.

Zklamáním skončila Velká cena Skansky pro žokeje Josefa Bartoše, který skončil s favorizovanou dvojnásobnou vítězkou Velké pardubické Sixteen na čtvrtém místě. "Dneska to nebyla ta Sixteen, jak ji znám. Ošetřovatel mi říkal, že se před dostihem potila a nebyla ve své kůži. Na podzim máme větší motivaci se prosadit," prohlásil Bartoš.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články