Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američané rozdrtili české in-line hokejisty v semifinále MS 8:3

Beroun - Čeští in-line hokejisté prohráli v semifinále mistrovství světa organizace FIRS v Berouně s Američany 3:8 a jejich sen o zisku druhého zlata v historii se rozplynul. Hattrickem se v dresu vítězů blýskl Travis Fudge. Výběr vedený koučem Jiřím Suhradou si v sobotu zahraje pouze o bronz s Francií, která podlehla Švýcarsku 0:7. Češi sázeli v průběhu turnaje na kvalitní defenzivu, ale první poločas proti jednomu ze spolufavoritů šampionátu se jim v tomto směru vůbec nevydařil.

Přestože aktivně začali, skóre otevřel již ve druhé minutě Messina. Poté sice dokázal záhy odpovědět Rachůnek, ale to bylo z české strany na dlouhou dobu vše. V polovině šesté minuty se opět prosadil Messina a zasadil tak českému týmu první ze čtyř direktů během necelých čtyř minut, které prakticky rozhodly o celém utkání. Přestože ve více než třicetistupňovém horku ještě do přestávky snížil Vozdecký, Američané měli na své straně stále ještě tříbrankový náskok.

První polovina druhé části navíc přinesla další dvě branky Američanů, kteří odskočili až na 7:2, a bylo jasné, že si finále nenechají utéct. Stejně jako před sedmi lety, kdy se hrálo v Písku a Američané se po velkém boji radovali z výhry ve finále, mohli slavit výhru nad domácími i tentokrát. Nic na tom nezměnila ani trefa Šinágla, po něm ještě skóroval Američan Cadiz.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v inline hokeji 2010 Beroun

"Musím sportovně uznat, že Američané dnes byli lepší úplně ve všem. Jednoznačně lépe bruslili, ale to oni ovládají každý rok," řekl pro turnajový web autor druhé branky českého týmu Martin Vozdecký. "Naivně jsme si mysleli, že s Američany můžeme hrát vyrovnaný hokej. Místo toho, abychom jen bránili a čekali na jejich chyby, jsme se hnali poněkud bezhlavě dopředu," dodal zklamaně Vozdecký.

Semifinále MS organizace FIRS:

ČR - USA 3:8 (2:5)

Branky: 4. Rachůnek, 19. Vozdecký, 33. Šinágl - 7., 10. a 26. Fudge, 2. a 6. Messina, 9. Laricchia, 27. Sgrillo, 37. Cadiz.

Francie - Švýcarsko 0:7 (0:3)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články