Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zvára skončil na parkurové Grand Prix v Chuchli osmý

Ondřej Zvára skončil s koněm Quimero M osmý v parkuru tříhvězdičkové Grand Prix v Praze, Vladimír Tretera byl s Gangsterem dvanáctý. V rámci mezinárodních skokových soutěží CET Prague Cup zvítězil David Simpson z Irska.

Ondřej Zvára
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jsem nadmíru spokojený. Quimero předvádí za poslední dva závody jenom dobré výsledky a jsem s ním hrozně moc spokojený. Parkur nebyl opravdu jednoduchý, o to víc jsem na něj hrdý, že jsme to takhle odběhli," řekl Zvára po finále.

V náročném prvním kole zajel Tretera s Gangsterem čistě a díky času 79,39 vteřiny byl průběžně pátý. Bez chyby dojel také Zvára s Quimerem, jel o něco pomaleji (81,75) a do druhé jízdy prošel z jedenácté pozice.

Překážky v Praze stavěl Španěl Santiago Ullastres Varela, který bude vybírat kurz i na olympiádě v Tokiu.

"Parkur byl velmi technický a člověk se musel soustředit od prvního do posledního skoku. Ukázal svoji genialitu i při výběru barvy a místa samotných skoků," řekl Zvára.

Je nám líto, video expirovalo.
Zvára byl osmý a Tretera dvanáctý při parkurové Grand Prix v Praze

V kratším finálovém kole, které mělo čtrnáct překážek, udělal Zvára jednu chybu a polepšil si na osmé místo. "Pro mě je v téhle výšce a obtížnosti jedna chyba výborný výsledek," řekl.

Úřadující mistr republiky Tretera nabral rovněž čtyři trestné body za shoz, ale měl i jeden navíc za překročení časového limitu, proto klesl o sedm míst na 12. příčku.

"Ve druhém kole až tak moc chtěl, že se přestal trošku koordinovat, hůř se vodil, proto přišla ta chyba," řekl Tretera pro EquiTV.cz.

Čistě zajeli obě kola jen Simpson s koněm Foudre F a Němec Philip Houston na Sandros S. O vítězi tak rozhodl čas finále, který měl o čtyři desetiny rychlejší Ir.

Aleš Opatrný při páteční výhře českého týmu v Poháru národů zajel s Forewerem dvakrát čistě, ale tentokrát měl za jeden shoz čtyři trestné body.

Stejně jako loni byl v Grand Prix sedmnáctý a těsně mezi finálovou patnáctku nepostoupil. "Kůň skákal fantasticky, udělal tady jednu chybu za čtyři parkury. Jedna smolná chyba, to je sport," řekl Opatrný v České televizi.

Na loňské páté místo nenavázala Anna Kellnerová. S Catch Me If You Can Old měla dvanáct trestných bodů a obsadila 47. místo. Ještě za ní skončily v konkurenci šedesáti startujících Tereza Veselá (49. místo) a Emma Augier de Moussac (51.).

CET Prague Cup CSIO*3 - Grand Prix:

1. Simpson (Ir./Foudre F) 0 trestných bodů (čas 2. kola 51,75), 2. Houston (Něm./Sandros S Bella) 0 (52,15), 3. Saito (Jap./Chilensky) 1 (56,13), ...8. Zvára (Quimero M) 4 (53,17), 12. Tretera (Gangster V/H Noddevelt) 5 (56,01), 17. Opatrný (Forewer), 47. Kellnerová (Catch Me If You Can Old), 49. Veselá (Ferrari), 51. Augier de Moussac (Dior P Z).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články