Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pražský SP slalomářů zůstává v zářijovém programu

Zářijový Světový pohár vodních slalomářů v Praze zůstává na programu mezinárodního kalendáře. Uskutečnit by se měl od 18. do 20. září. Rychlostním kanoistům zbyl pro letošek jediný světový závod, mistrovství světa na neolympijských tratích v maďarském Szegedu. 

MS v Szegedu bylo odloženo z července na září. Aktuální úpravy termínové listiny reagující na vývoj pandemie koronaviru zveřejnila Mezinárodní kanoistická federace (ICF). Vodním slalomářům federace zatím odložila červnové Světové poháry v italské Ivree a francouzském Pau a srpnový podnik v Liptovském Mikuláši.

V plánovaném červencovém termínu se neuskuteční MS juniorů a závodníků do 23 let, které by nově mělo být ve slovinském Tacenu začátkem září. Velmi okleštěný program světových závodů mají rychlostní kanoisté. Po SP v Račicích a Duisburgu přišli také o Super Cup v americké Oklahomě.

Světová federace ale pořád počítá s premiérovým mistrovstvím světa na neolympijských tratích v Szegedu. Hledá pro něj zářijový termín. "Měl by to být jediný světový závod v sezoně 2020," uvedla ICF. Rychlostní kanoisté by letos měli mít ještě mistrovství Evropy, které by se mělo uskutečnit o prvním červnovém víkendu v rumunském Bascově.

O jeho případném odložení nebo zrušení by mělo být jasno v květnu. Tento závod je ale pod hlavičkou evropské federace. ICF plánuje aktuální situaci pravidelně vyhodnocovat každých 15 dní. "Musíme si být jistí, že v dějišti je zaručeno zdraví našich sportovců a že je koronavirus v daném regionu pod kontrolou," uvedl generální sekretář ICF Simon Toulson.

Kanoisté i vodní slalomáři by měli mít dostatek času na přípravu. "Chceme zajistit, že před závodem budou moci šest až osm týdnů trénovat a že budou mít národní federace minimálně stejnou dobu na tvorbu nominace nebo uspořádání národních závodů," doplnil.

Důležité také bude, aby mohla do dějiště přicestovat převážná většina účastníků. K tomu by bylo potřeba, aby se situace uklidnila po celém světě. Proto ICF jedná s pořadateli několik měsíců předem. Souběžně také pracuje na úpravách termínové listiny na rok 2021 v souvislosti s ročním odkladem olympijských her v Tokiu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články