Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Puškaři získali na ME týmové stříbro, Nymburský drží naději na olympijskou účast

Puškaři Petr Nymburský, Filip Nepejchal a David Hrčkulák získali na mistrovství Evropy stříbrné medaile v soutěži družstev v olympijské disciplíně libovolná malorážka na 3x40 ran. Nymburský s Nepejchalem navíc v Boloni postoupili do finále individuální soutěže. Nymburský tu má solidní šanci získat účastnické místo na olympijských hrách.

Ve hře budou dvě a Nymburský je jedním z pouhých čtyř uchazečů. Ostatní čtyři finalisté včetně Nepejchala už olympijský "kvótaplac" obsadili v minulosti a další získat nemohou.

V týmové soutěži české trio po sečtení kvalifikačních výkonů nestačilo pouze na suverénní Nory. Ti vytvořili světový rekord nástřelem 3540 bodů a budou mít ve finále dokonce trojnásobné zastoupení.

Simon Claussen, Henrik Larsen ani Jon-Hermann Hegg ale o olympiádu bojovat nemohou, protože v třípolohové střelbě už Norsko kvótu dvou střelců naplnilo.

Čtyřiadvacetiletý Nymburský byl v kvalifikaci čtvrtý a jeho soupeři v boji o Tokio budou v sobotu Litevec Karolis Girulis, Ital Lorenzo Bacci a Brit Dean Bale. Nepejchal postoupil do finále ze sedmého místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články