Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští skeetaři dominovali soutěži družstev. Tomeček má druhý evropský titul

České mužstvo sportovních střelců ve složení Jakub Tomeček, Tomáš Nýdrle a Jaroslav Lang obhájilo titul v soutěži družstev v italském Lonatu poblíž Gardského jezera. Ve finále porazili čeští brokaři Francii v novém evropském rekordu 58:53. Tomeček se v Itálii dočkal doublu, neboť v úterý ovládl soutěž jednotlivců. Družstvo žen skončilo těsně pod stupni vítězů, neboť v souboji o bronz prohrály Češky proti Ruskám 49:52.

Nejúspěšnější český střelec Jakub Tomeček
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Přestože současnou jedničkou individuálního žebříčku je Tomečkův kolega Tomáš Nýdrle, v současnosti lepší formu ukazuje první jmenovaný, jenž se nacházel v druhé desítce žebříčku. Před rokem v rakouském Leobersdorfu tvořil s Tomečkem a Nýdrlem vítěznou sestavu Miloš Slavíček.

České skeetařky Barbora Šumová, Anna Šindelářová a Martina Skalická skončily těsně pod stupni vítězů, v souboji o třetí místo podlehly Rusku 49:52. Slovenky sesadilo z trůnu družstvo Italek, které bylo lepší o tři zásahy.

V pondělí na závěr šampionátu může česká výprava sbírku medailí ještě rozšířit v soutěži smíšených týmů ve skeetu – v disciplíně, v níž se z různých pozic střílí na letící asfaltové holuby. Prozatím v Lonatu Češi slavili tři seniorská zlata a bronz. Před Tomečkem a družstvem mužů zvítězil Jiří Lipták v disciplíně trap, třetí byla skeetařka Šumová.

Výsledky ME ve sportovní střelbě z brokových zbraní

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Lonatu (Itálie):
Skeet - družstva: Muži - finále: ČR (Tomeček, Nýdrle, Lang) - Francie 58:53, o 3. místo: Kypr - Dánsko 55:52.

Junioři - finále: ČR (Korčák, Stránský, Prokop) - Německo 54:49.

Ženy finále: Itálie - Slovensko 55:52, o 3. místo: Rusko - ČR (Šumová, Šindelářová, Skalická) 52:49.

Juniorky - finále: Slovensko - Rusko 51:45, ...čtvrtfinále: Itálie - ČR 45:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články