Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hilgertová odstartovala sezonu SP osmým místem v Londýně

Na olympijském kanálu v Londýně začala nová sezona Světového poháru ve vodním slalomu. Do finále se dostala z českých reprezentantů pouze kajakářka Amálie Hilgertová. Čerstvá mistryně Evropy skončila osmá.

Amálie Hilgertová vybojovala před dvěma týdny titul mistryně Evropy. Dobrou formu si udržela. V Londýně prošla jako jediná z českých kajakářek mezi elitní desítku. Ve finále ale jedenadvacetiletá kajakářka doplatila na nevyzpytatelné větrné podmínky.

Kvůli nim si připsala hned šest trestných vteřin za tři doteky. Výsledkem bylo konečné osmé místo. Z vítězství se radovala domácí závodnice Malory Franklinová, která jako jediná ze všech závodnic stlačila svůj čas pod rovnou stovku vteřin.

"Před startem jsem si všimla, že začal víc foukat vítr, ale snažila jsem se, aby mě to nijak neovlivnilo. Bohužel tam přišly tři malé doteky, které mě stály lepší umístění. Byla dvě místa, na která jsem pyšná, jak mi vyšla, takže nemám úplně špatný pocit, ale musí se jezdit bez šťouchů. Nemůžu jezdit takhle," litovala Hilgertová.

V semifinále skončily naděje Veroniky Vojtové a Kateřiny Kudějové, které se seřadily na začátku třetí desítky pořadí, i kompletní trojice kanoistů. Lukáš Rohan na 19. místě zaostal za postupem o téměř čtyři sekundy a o účast ve finálové desítce se připravil dvěma kontakty s brankou. Tomáš Rak a Vojtěch Heger se umístili v závěru třicítky semifinalistů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hilgertová dojela osmá v úvodním podniku v Londýně

Úvodní závod SP ve vodním slalomu v Londýně:

Muži:

C1: 1. Tasiadis (Něm.) 94,63 (0 trest. sekund), 2. Burgess -0,07 (0), 3. Westley (oba Brit.) -0,44 (0), ...v semifinále 19. Rohan, 27. Rak, 28. Heger (všichni ČR).

Ženy:

K1: 1. Franklinová (Brit.) 99,42 (0), 2. Funková (Něm.) -2,44 (0), 3. J. Foxová (Austr.) -5,97 (2), ...8. A. Hilgertová -11,06 (6), v semifinále 21. Vojtová, 22. Kudějová (všechny ČR).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články