Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Koláčkova jachta prolétla vlnami. Posádka slaví triumf na Middle Sea Race

Velkého úspěchu dosáhla loď Bohemia Praha Debra na slavném závodu Middle Sea Race na Maltě. Posádka vedená Milanem Koláčkem jako vůbec první ze střední Evropy ovládla celkové pořadí, více než 600 mil zvládli Češi za tři dny, 21 hodin a 15 minut. 

Je nám líto, video expirovalo.
Koláčkova jachta vyhrála Middle Sea Race

Skipper Milan Koláček ukázal, proč je jachtařem světového formátu. V silném větru se jeho posádka jako jedna z mála nebála vytáhnout spinaker a ve druhé polovině téměř čtyřdenního závodu předjížděla jednu loď za druhou.

"Byly až čtyřmetrové vlny, v nárazech foukalo pětatřicet uzlů. Celou cestu dolů jsme jeli se spinakerem, v podstatě bez jediné chyby," líčil pro Českou televizi Koláček.

Závod provázel silný vítr a bouře, přesto přišly další úspěchy: jachta Hebe V dojela ve své třídě třetí. "Přišli jsme o kompletní navigaci. Osmkrát za noc jsme projeli bouřkami. Ale jsme šťastní, že jsme to přežili," hodnotil Zdeněk Sünderhauf z Hebe V.

"Roztrhali jsme druhou plachtu, přesto dosahujeme rychlosti minimálně deseti uzlů," popsal též majitel lodi Daring Sisters Tomáš Doležal. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články