Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Návrat na stupně vítězů. Březina se v USA blýskl druhým místem

Čtyřleté čekání na umístění mezi elitní trojicí skončilo. Krasobruslař Michal Březina udržel na Americké brusli postavení po krátkém programu a obsadil druhé místo. Na pódiu byl v Grand Prix naposledy v roce 2014 v Rusku, konkrétně třetí. V USA vyhrála suverénně domácí hvězda, mistr světa Nathan Chen.

Michal Březina na GP v USA
zdroj: USA TODAY Sports autor: Joe Nicholson

Březinovi se znovu vydařil čtverný salchow, tentokrát za něj v kombinaci zařadil dvojitý toeloop. Čistě navíc zvládl i většinu naplánovaných trojitých skoků, výpadek měl pouze při výjezdu u druhého axelu a druhý salchow byl jen dvojitý.

Za volnou jízdu získal 157,42 bodu a připsal si druhé místo i v této části soutěže. "Pro mě to byl poměrně dobrý pokrok od posledního závodu v Salt Lake City a také od minulé sezony. Pořád jsou tam věci, na kterých je potřeba zapracovat, ale na první Grad Prix je to dobré. Mohl jsem bruslit ještě trochu lépe, ale je začátek sezony a je pořád čas něco budovat," uvedl osmadvacetiletý Březina.

Ve srovnání se Salt Lake City si ve volné jízdě polepšil o 29 bodů a celkově o 31.

Před třetím Sergejem Voronovem z Ruska měl třináctibodový náskok, ale na úřadujícího mistra světa Chena neměl. Devatenáctiletý Američan, jenž trénuje s Březinou u Rafaela Arutjunjana, zatím zařadil "jen" tři čtverné skoky, přesto vyhrál o více než čtyřicet bodů.

Kategorii sportovních dvojic ovládli favorizovaní mistři Evropy a vicemistři světa Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov z Ruska. Dnes vyvrcholí soutěže žen a tanečníků, ve kterých po první části soutěže vedou Japonka Satoko Mijaharaová a domácí pár Madison Hubbellová, Zachary Donohue.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina skončil na Americké brusli druhý

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Everettu (USA):

Muži: 1. Chen (USA) 280,57 bodu, 2. Březina (ČR) 239,51, 3. Voronov (Rus.) 226,44.

Ženy - po krátkém programu: 1. Mijaharaová 73,86, 2. Sakamotová (obě Jap.) 71,29, 3. Samodurovová (Rus.) 64,41.

Sportovní dvojice: 1. Tarasovová, Morozov 204,85, 2. Jefimovová, Korovin (všichni Rus.) 178,98, 3. Cainová, Leduc (USA) 175,06.

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Hubbellová, Donohue (USA) 78,43, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 75,01, 3. Zagorská, Guerreiro (Rus.) 73,30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články