Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bytyqi bude boxovat v Ústí o titul mistryně světa WBC

Elitní česká profesionální boxerka Fabiana Bytyqi bude v sobotu 22. září v Ústí nad Labem bojovat o titul mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii. Dvaadvacetiletá boxerka s kosovskými kořeny se utká s Britkou Denise Castleovou, která je o 24 let starší.

Fabiana Bytyqi (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Bytyqi bude druhým zástupcem českého boxu, který bude o titul WBC usilovat. Před deseti lety se jej snažil získat Rudolf Kraj, v Miláně ale prohrál s domácím Giacobbem Fragomenim.

"Fabiana bude první Češkou, která bude o tento titul bojovat. Navíc na českém územím, což je skvělé," řekl její trenér Lukáš Konečný, který je zároveň spolupořadatelem galavečera Box Live v ústecké hale Sluneta.

Bývalý mistr světa, který v minulých dnech ohlásil po více než čtyřech letech návrat do ringu, v určitém ohledu staví zápas Bytyqi nad svůj titulový.

"Já byl vlastně jen prozatímní světový šampion," pousmál se Konečný, jenž v květnu 2011 porazil Salima Larbiho z Francie a stal se mistrem světa organizace WBO.

Zatímco Bytyqi čeká v profesionálním ringu 14. zápas a doposud neprohrála, Castleová je i přes svůj věk z pohledu boxu méně zkušená. Absolvovala zatím jen tři utkání, poslední titulový zápas před čtyřmi lety prohrála.

"O zápasu víme už dlouho, takže pilně trénujeme. Viděla jsem pár záznamů a jsem přesvědčená, že jsme nic nepodcenili. Doufám, že titul zůstane doma," řekla Bytyqi, která bude boxovat ještě v nižší váhové kategorii, než byla zvyklá.

Z minimuší bude hubnout do lehké minimuší, tedy do limitu 46,26 kg. "Doufám, že moje mládí bude výhoda, ale ona běhá a dosáhla skvělých časů, takže fyzičku bude mít dobrou," dodala Bytyqi.

"Věk Britky může vypadat všelijak, ale ona je extrémně zkušená, má spoustu titulů mistryně světa v thajboxu. Navíc o tento pás už jednou boxovala," uvedl Konečný. "Stále sportuje, dokonce běhá dlouhé tratě a má za sebou i Newyorský maraton. Já ale Fabče věřím, i když trošku nevíme, co čekat," doplnil.

Dalším tahákem galavečera Box Live bude zápas Tomáše Šálka. "Jméno soupeře ještě neznám. Ladíme, zda to bude o juniorský světový titul na deset kol, nebo na osm bez titulu. Uvidíme, chci mít rychle jasno," řekl Konečný, který věří, že na akci přijde hodně diváků. "Lístky jsou téměř zadarmo, začínáme na 50 korunách," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články