Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frintová měla vítězství na dosah, ale zradilo ji zdraví

Vendula Frintová byla v sedmém závodu Světového poháru v Mexiku blízko triumfu, ale do cíle nakonec nedoběhla. Kvůli zdravotním problémům odstoupila v posledním kole. Jan Čelůstka skončil šestnáctý, i když musel v Huatulcu jet na vypůjčeném kole.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Frintová patřila k favoritkám, startovala s číslem 1 a od začátku se držela v čele startovního pole. Pak ji ale zradilo zdraví. "Dá se říct, že odstoupila z prvního místa. Měla problémy s dýcháním, dokonce se dávila," uvedl reprezentační kouč Lukáš Vrobel.

Nejlepší česká závodnice bojuje s přetrvávajícími zdravotními problémy, které ovlivnily její výkon už minulý týden v Cagliari. "Věděla, že její tělo není v optimálním stavu, ale chtěla to zkusit, protože to byl v tomto období její poslední závod, po kterém bude následovat tréninkový blok," dodal Vrobel.

Je nám líto, video expirovalo.
Frintová musela odstoupit v Mexiku z prvního místa

Čelůstka si musel kolo vypůjčit, protože se mu cestou do Mexika ztratilo veškeré vybavení. "Věřím, že kdyby jel na svém kole, skončil by v nejlepší desítce. Ale takhle měl samozřejmě pomalejší depa a také se musel vyrovnat s tím, že neměl ideální posed. Svaly pak zabírají trochu jinak. Do běžecké části šel přibližně z 50. pozice, přesto se v běhu dokázal posunout na 16. místo. Klobouk dolů," řekl trenér Vrobel.

Závod o distancích 750 metrů plavání v Tichém oceánu, 20 km cyklistiky a 5 km běhu vyhráli domácí Rodrigo González a Chelsea Sodarová z USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články