Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slovinci a Chorvaté rozbili síť korupce ve sportu. Chobotnice dosáhla i do Česka

Slovinská a chorvatská policie rozbila mezinárodní zločineckou síť, která měla na svědomí korupci, ilegální sázky a ovlivňování fotbalových zápasů v několika zemích, přinejmenším v Česku, Srbsku a Makedonii", informovala policejní agentura EU Europol. Zadrženo bylo jedenáct osob.

"Vyšetřování začalo v březnu, když slovinská policie zjistila, že jistá zločinecká organizace vytvořila několik internetových stránek v rámci ilegální sázkařské platformy. Tu využívala k přijímání sázek na zmanipulované sportovní akce konané ve více evropských zemích," uvedl Europol.

Na různých místech v obou zemích policisté prohledali celkem 13 domů a 15 aut. Zabavili při tom 35 počítačů a IT zařízení, 32 mobilních telefonů, 19 650 eur (přes 504 000 korun) v hotovosti, falešné eurobankovky v celkové hodnotě 38 500 eur a dvě auta.

"Toto mezinárodní vyšetřování ukázalo úroveň sofistikovanosti, které dosáhly některé zločinecké sítě zapojené do sportovní korupce. Využívají nové postupy k vytváření velkých nelegálních zisků a k investování peněz pocházejících rovněž z jiné závažné trestné činnosti," komentoval případ Sergio D'Orsi, specialista Europolu na problematiku korupce ve sportu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články