Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jak vypadá sport handicapovaných? Cesta na vrchol to ukáže

Cestu na vrchol hledají všichni sportovci, zdraví i handicapovaní. Právě ti se představí v sobotu přímo na Václavském náměstí v Praze. Chybět nebudou účastníci paralympijských her v Pchjongčchangu. Od 10 hodin do osmi večer budou vyprávět své příběhy a přiblíží sport, ve kterém se v březnu v Jižní Koreji představí.

Sledge hokej
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Sport handicapovaných je tu trochu opomíjený, a tak ho chceme ukázat," prohlásil ve Sportovních zprávách zakladatel Cesty za snem Heřman Volf.

Akcí chce upozornit i na to, že zimní handicapovaní sportovci mají větší úspěchy než nehandicapovaní. "Budeme představovat pomůcky, sportovní vybavení lidí, na kterém můžou jezdit. Každé to postižení je trochu jiné a každá ta pomůcka je trochu jiná," uvedl Volf.

Na Václavském náměstí se na fanoušky budou těšit čeští sledgehokejisté v čele s kapitánem Zdeňkem Šafránkem, skipka curlingového týmu vozíčkářek Dana Selnekovičová nebo legenda sjezdového lyžování handicapovaných Rudolf Brojír.

Je nám líto, video expirovalo.
Volf: Sport handicapovaných je tu opomíjený, chceme ho ukázat

"Ukazujeme lidem, kteří nejsou nehandicapovaní, jak fungujeme a jakým způsobem nám lze pomoci, ale i těm handicapovaným, že život neskončil," řekl Volf.

Paralympijský sport je ale jen špička ledovce. "Organizace chce podpořit hlavně ty, kteří se sportem začínají. Snažíme se dostat do podvědomí lidí," nastínil Volf. "Sport je cesta k soběstačnosti. Člověk s handicapem se musí hýbat, a proto je pro něj sport důležitý," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články