Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Padesát na padesát, takový byl první den českého juda v Tokiu

Z osmi českých účastníků nastoupili v sobotním programu grandslamového turnaje v Tokiu dva judisté. David Pulkrábek i Jakub Ječmínek se představili ve dvou zápasech a oba si připsali jedno vítězství a jednu porážku. V neděli nastoupí v japonské metropoli v kategorii nad 100 kg olympijský vítěz Lukáš Krpálek. Přímý přenos můžete sledovat od 8:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

David Pulkrábek toužil v Tokiu navázat na 7. místo z roku 2014. Po jasné výhře nad Bestajevem z Kyrgyzstánu ho však v boji o čtvrtfinále zastavil Brazilec Pelim. "Brazilci mají dobré judo, jsou dobří na zemi. Na začátku to bohužel bylo moje první zachrápání, které jsem si nepohlídal, a bylo z toho wazari," popsal zápasník nejnižší hmotnostní kategorie situaci z první minuty.

Jakub Ječmínek v kategorii do třiasedmdesáti kilogramů udolal na úvod v Golden Score Mexičana De Arauja. Pak vzdoroval mistru světa Japonci Hašimotovi celé čtyři minuty, nakonec ovšem prohrál po třech wazari soupeře. "Ten zápas nerozhodla maličkost, ale poměrně velký deficit. Musíme zkrátka něco vymyslet, jestli takového soupeře chci porazit," vyprávěl Ječmínek po vyřazení hlavním favoritem.

Grandslamový turnaj světové série judistů vyvrcholí nedělním programem, do kterého se zapojí šest českých reprezentantů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články