Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Frintová zakončila skvělou sezonu vítězstvím

Vendula Frintová prokázala, že má v posledních týdnech famózní formu. Poté, co ovládla závod světového poháru ve španělské Huelvě, nyní vybojovala první místo ve finálovém závodu evropského poháru v Melille.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Závod se pro Frintovou vyvíjel slibně už od první disciplíny. Po plavání se dostala do vedoucí skupiny, v níž absolvovala většinu cyklistické části. V posledním okruhu ovšem přišel dramatický zvrat.

"Na začátku cyklistické části nás bylo ve vedoucí skupině asi patnáct, pak ale přišly nějaké pády a zůstalo nás asi deset," popsala Frintová.

"Jeli jsme po cestě, která byla rozdělená kužely na dvě části – po jedné straně se jelo tam a po druhé zpátky. Trošku jsem se tam nevešla, najela jsem do jednoho z kuželů a spadla jsem. Těžko říct, kdo to vlastně zavinil – holčina přede mnou mě sice trochu vytlačila, ale podle mě za to ani ona nemohla. Pak jsem musela nahazovat řetěz a ztratila jsem zhruba třicet vteřin," dodala.

Jenže Frintová všechno stačila napravit v běhu. Asi kilometr před cílem česká reprezentantka doběhla vedoucí Belgičanku Clairesovou a od této chvíle už to byl jen její závod. Před Clairesovou se nakonec v závěru dostala ještě Ruska Abrosimovová, která slaví celkový triumf v seriálu.

"Za vítězství jsem moc ráda. Byl to můj poslední závod v letošní sezoně, kterou můžu jako celek hodnotit kladně. Hlavně její závěr se mi povedl," uzavřela spokojená vítězka, jež se v pořadí ETU Evropského poháru zařadila na konečné druhé místo.

Výsledky EP v triatlonu v Melille

Ženy: 1. Vendula Frintová (CZE) 2:05:01, 2. Anastasia Abrosimovová (RUS) 02:05:09, 3. Claire Mechelová (BEL) 02:05:14

Muži: 1. Jelle Geens (BEL) 01:51:16, 2. Raphael Montoya (FRA) 01:51:29, 3. Uxio Abuin Ares (ESP) 01:51:46

Zdroj
ČTK, Česká triatlonová asociace

Hlavní zprávy

Nejčtenější články