Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

MOV přispěje na obnovu sportovišť zničených Irmou

Lima - Mezinárodní olympijský výbor zřídil krizový fond, ze kterého se bude hradit pomoc národním olympijským výborům v oblastech postižených hurikánem Irma. Nejprve plánuje MOV poskytnout na obnovu sportovišť milion dolarů (téměř 22 milionů korun). Částka se ještě může zvýšit, až budou zmapovány skutečné následky této přírodní katastrofy.

Řádění hurikánu Irma
zdroj: ČTK/AP

Na pomoci se vedle MOV podílí také Panamerická sportovní organizace (PASO). "Veškeré naše sympatie a myšlenky jsou s oběťmi, s rodinami, které ztratily své příbuzné při této přírodní katastrofě, a s těmi, kteří přišli o své domovy a živobytí. MOV je připraven pomoci národním výborům postižených zemí, aby mohly obnovit sportovní infrastrukturu, která byla zničena," uvedl prezident Thomas Bach.

Hurikán Irma zpustošil zejména karibské ostrovy, některé oblasti v Karibiku jsou po jeho řádění považovány za neobyvatelné. Zatím se odhaduje, že si vyžádal více než čtyři desítky životů. Nejméně osm mrtvých hlásí Spojené státy americké, které hurikán zasáhl v neděli na Floridě. Při dalším postupu na sever začal slábnout, nyní míří na Alabamu jako tropická bouře.

Vedení světového olympismu ve spolupráci s národními olympijskými výbory zjišťuje, jak moc jsou sportoviště poškozena, aby mohl posoudit jejich situaci. Na základě toho bude zvolen nejlepší způsob pomoci a případně může MOV zvážit navýšení milionové částky v krizovém fondu.

Je nám líto, video expirovalo.
MOV zasedá v Limě. Oficiálně uvede kandidáty Paříž a LA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články