Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Judista Ježek ukončil kariéru. Po návratu z MS se stane trenérem

Praha - Ve středu 30. srpna 2017 nastoupil na tatami na vrcholné mezinárodní akci naposledy. Na mistrovství světa v Budapešti se Jaromír Ježek rozloučil s aktivní činností porážkou už v prvním utkání. "Trefil to nádherně, mně ty nohy vyjely nahoru a bylo to," popsal klíčový moment duelu s Němcem Zinggem.

Jaromír Ježek během svého posledního profesionálního souboje
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Třiadvacetiletý soupeř hodil Ježka po minutě a půl boje, když provedl brilantně techniku tani otoši. "Pocity jsou smíšené, rozhodlo se to rychleji, než jsem čekal," pravil český judista krátce po vyřazení. "Hodnocení mistrovství světa je pro mě krátké, rychlé, výstižné."

Během bohaté kariéry získal Jaromír Ježek bronzové medaile na evropských šampionátech juniorů, kategorie do třiadvaceti let i mezi seniory. Třetí skončil také na Světové univerziádě a třikrát startoval na olympijských hrách. Více účastí v soutěžích pod pěti kruhy nemá žádný český judista. Na mezinárodních turnajích se prosadil osmnáctkrát na stupně vítězů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy souboje Ježek - Zingg

"Od září jdu na druhou stranu, do jiné lajny," potvrdil svůj přechod do pozice trenéra. "Mám připravené stopky, takže si je pověsím na krk a kluci budou makat. Budu se jim snažit předat své zkušenosti, ne tedy tuhle z posledního mistrovství světa, ale za tu kariéru jsem něco nasbíral. Budu jim radit od psychiky, techniky po fyzickou kondici, jak nejlépe dovedu."

Jako závodník si Jaromír Ježek vždy kladl vysoké cíle. Pořádné výzvy očekává i od své nové pozice. "Když si stoupnu na druhou stranu, tak bych samozřejmě chtěl vychovat olympijského vítěze, to je asi sen každého trenéra," prohlásil. "Potenciál tam myslím je, jenom je třeba ty hvězdičky vypilovat tak, aby proměnily svoje hodnoty a kvality do medailí. Jde o to se snažit a chtít," zakončil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články