Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dostál: Špička je tu široká a někdo může ulítnout

Račice (Litoměřicko) – Josef Dostál vyhlásil před MS v Račicích útok na dvě zlaté medaile. Uvědomuje si však, že na kilometru si musí dávat pozor na celou řadu soupeřů. Z finalistů podle českého kajakáře může vyhrát takřka kdokoliv.

Josef Dostál
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Dostál čeká nebezpečí z různých stran. "V dnešní době ta špička je tak široká, že by se dalo říct, že třeba z prvních osmi může vyhrát kdokoliv. Může se tam povést někomu ulítnout jako mně v roce 2014. Byl jsem dost velkej outsider, kterej to pak vypálil na vítězství," řekl.

V jeho stopách by mohl jít třeba mladý Jihoameričan Agustín Vernice. "Může se stát, že vyhraje mladý Argentinec, co letos vyhrál mistrovství světa do 23 let. Jel jsem s ním ráno v rozjížďce a vypadal taky dost nabitě," řekl Dostál.

Dnes absolvoval dva nejméně oblíbené závody. "Samozřejmě je to ten první a pak je to semifinále na kilometr. Bývá to hrozně bolestivý, může se tam stát, že se sejde hodně rychlých borců, pak je to naplno na čas," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksovi s Dostálem se start MS podařil

Semifinále vyhrál po dlouhé době. "Vždycky jezdím tak akorát na postup. Dneska jsem si říkal, že bude lepší startovat uprostřed pole, abych byl na sobotu v kontaktu s tou nej špičkou," uvedl.

V pátek ho čeká pětistovka, kvůli které v této sezoně už nezávodí na čtyřkajaku. Na této neolympijské trati letos vyhrál dva závody Světového poháru. "Není to tak namáhavá trať. Bolí to asi i víc, ale menší dobu," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články