Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Začíná letní univerziáda, na první české medaile zaútočí plavkyně

Tchaj-pej – Začíná letní univerziáda a v Tchaj-peji je i 139 českých sportovců. Většina z nich si však uvítací ceremoniál musela nechat ujít. První z Čechů gymnasta David Jessen vstoupí do univerziády hned první den soutěží. Zpravodajské souhrny nabídne každý den i ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
V Tchaj-peji začínají soutěže letní Univerziády

Pokud se Jessenovi kvalifikace víceboje nepodaří, může být i prvním Čechem, který v Tchaj-peji skončí. "Je tu konkurence asi jako na olympiádě. Jestli zacvičím co nejlíp, tak se můžu dostat třeba na finále víceboje," podotkl český gymnasta.

V Tchaj-peji se oficiálně píše nultý den Univerziády. Česká výprava se pomalu zabydluje. "Bude velice těžké tu dosáhnout medailových úspěchů, protože ve všech sportech je tu světová špička – zejména v atletice, plavání nebo gymnastice," potvrdila vedoucí české výpravy Ivana Ertlová.

Před dvěma lety v Koreji získali Češi tři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile, s podobnou bilancí by vedení výpravy bylo spokojené i letos. "Naše úspěšnost je z historického pohledu velká. Medaile vozíme prakticky z každé soutěže a věříme, že se nám zadaří i letos. Že to opět cinkne," uvedla už před odletem na Tchaj-wan předsedkyně České asociace univerzitního sportu (ČAUS) Ivana Ertlová.

Mezi výrazné postavy výpravy by měli patřit plavec Jan Micka nebo atleti Radek Juška, Jan Tesař, Lucie Sekanová a Kristiina Mäki. Netradičně ve dvou sportech, vzpírání a hodu kladivem, se představí Tereza Králová.

Pokud se zadaří, mohla by Česká republika získat první medaile už v neděli. Stříbro na plavecké polohovce bude obhajovat Barbora Závadová. Mickův start ve volné čtyřstovce  je zatím kvůli zdravotním problémům nejistý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články