Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Navrátil získal národní titul v extrémních skocích do vody v Hřiměždicích

Hřiměždice (Příbramsko) – Zatopený žulový lom v Hřiměždicích na Příbramsku hostil republikové mistrovství v extrémních skocích do vody. V mezinárodní konkurenci se několika tisícovkám divákům představil také nedávný medailista z MS Michal Navrátil a v domácím šampionátu potvrdil roli favorita. Královskou disciplínu, skoky z šestnácti až dvacetimetrové věže, v 18. ročníku akce High Jump ovládl teprve patnáctiletý Aidan Heslop z Británie. Heslop obsadil první příčku také ve skocích z dvanácti metrů.

Michal Navrátil
zdroj: ČTK/AP autor: Amel Emric

Dvoudenní adrenalinové podívané se účastnila i světová elita. Do finále se probojovalo 43 skokanů, z toho deset Čechů. Za Navrátilem skončili v domácím šampionátu Denis Vantuch a Jan Bílý, který loni usedl v porotě.

Navráti na konci července získal stříbro v extrémních skocích do vody na MS. S extrémními skoky začínal právě v Hřiměždicích. "Přijel jsem na druhý ročník High Jumpu a viděl jsem tu atmosféru, která mě pohltila. První skoky byly z dvanácti metrů a musím říct, že z těch dvanácti metrů jsem se opravdu bál," řekl Navrátil.

Při jeho kariéře se mu nevyhýbala ani zranění. "Než jsem se naučil vůbec skákat do vody, tak jsem si otočil kotník pod vodou. Ale to mi pak dalo tu správnou techniku, jak správně dopadat, jak propínat kolena," řekl Navrátil. Má za sebou také pád na hrudník, po kterém týden plival krev. "Také jsem dopadl lehce na zadek a to jsem měl naraženou kostrč. Pak to jsou menší naraženiny nebo roztrhnutí masa na malíčku."

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Navrátil se po úspěchu na MS představil v Hříměždicích

V Hřiměždicích soutěží skokani v několika kategoriích, a to ve skoku z dvanácti a šestnácti metrů a ve skoku z pětimetrové houpačky. Oproti loňsku přibyl skok z dvaceti metrů.

Historie extrémních skoků se začala psát v roce 1770 na havajském ostrově Lanai. Tamní bojovníci se vrhali ze skal do rozbouřeného moře, aby dokázali svoji odvahu a získali obdiv žen. I když tato tradice nadlouho upadla v zapomnění, v posledních letech se z ní stal oblíbený adrenalinový sport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články