Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kajakářka Galušková je juniorskou mistryní světa, Nesnídalová má bronz

Bratislava - Antonie Galušková se stala v Bratislavě juniorskou mistryní světa. Na stupních vítězů doplnila vítěznou kajakářku ještě Lucie Nesnídalová, která vybojovala bronz. Mezi muži zazářil Václav Chaloupka, který si mezi vodními slalomáři dojel pro stříbro. Lukáš Rohan nezvládl obhajobu druhé příčky a skončil čtvrtý.

Antonie Galušková
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Finále v kategorii C1 nevyšlo ani juniorovi Matyáši Lhotovi, který stejně jako Rohan obhajoval titul vicemistra světa. Se šesti trestnými sekundami byl Lhota šestý.

Rohan se dopustil jednoho "šťouchu", a i kdyby se penalizace vyvaroval, pomalejší jízdou by na trio medailistů nestačil. Druhý Chaloupka ztratil na vítězného domácího Slováka Marka Mirgorodského necelou sekundu.

"Nemůžu tomu uvěřit, největší zážitek kariéry. Jízda byla víceméně bez chyb, všechno vyšlo, jak jsme si řekli s trenérem. Asi někde ta vteřina na Marka byla, ale jsem spokojený, jízda byla super. Oproti semifinále jsem se zlepšil o šest sekund, to hovoří za vše," radoval se Chaloupka.

Je nám líto, video expirovalo.
Galušková se stala juniorskou mistryní světa

Ve dvojnásobnou českou radost proměnily závod juniorské kajakářky. Mezi mladší ze sester Galuškových Antonii a bronzovou Nesnídalovou se vešla Slovenka Eliška Mintálová.

"Neuvěřitelný, o tomhle se mi snad ani nezdálo. Já měla za sen dostat se do finále. Ale první místo? To nejde ani popsat," rozplývala se Galušková. "Já to vůbec nečekala, do finále jsem se dostala z desátého místa a byla jsem nadšená už z toho. A najednou medaile. Jsem strašně spokojená," doplnila Nesnídalová.

V kategorii K1 do 23 let se mezi deset finalistek překvapivě nedostala juniorská mistryně světa z roku 2013 Amálie Hilgertová, jež v semifinále zajela třináctý čas. Do bojů o medaile zasáhla naopak její parťačka Barbora Valíková a finálovou desítku uzavřela.

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu v Bratislavě:

Do 23 let: Muži: C1: 1. Mirgorodský (SR) 93,48 (0 tr. sekund), 2. Chaloupka (ČR) -0,97 (0), 3. Breuer (Něm.) -2,01 (0), 4. Rohan -6,56 (2), ...v semifinále 15. Větrovský (oba ČR).

Ženy: K1: 1. Foxová (Austr.) 101,21 (0), 2. Satilaová (Braz.) -1,48 (0), 3. Zwolinská (Pol.) -2,40 (0), ...10. Valíková -12,87 (6), v semifinále 13. A. Hilgertová, 19. K. Galušková (všechny ČR).

Junioři: C1: 1. Sztuba (Pol.) 97,12 (0), ...6. Lhota -7,54 (6), 10. Kaminský -221,75 (204), v semifinále 11. V. Heger (všichni ČR).

Juniorky: K1: 1. A. Galušková 104,27 (2), ...3. Nesnídalová (obě ČR) -1,45 (0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články