Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bartošek vystřelil české výpravě na deaflympiádě první medaili

Samsun (Turecko) – V úterý večer přivedl střelec Marek Bartošek českou výpravu na zahajovací ceremoniál letní deaflympiády v tureckém Samsunu jako vlajkonoš a hned druhý den odpoledne zařídil pro českou výpravu i první cenný kov - bronzovou medaili.

Bartošek splnil svůj cíl, odvezl si bronz, i když si už v kvalifikaci prošel velkou krizí. "Zavolal jsem si trenéra, promluvili jsme si. Zapomněl jsem správně dýchat, vrátil jsem se a myslel jsem na to víc," popsal šťastný medailista.

Finále nejlepších osmi, do kterého Bartošek postoupil z pátého místa, neprobíhalo také zcela podle představ. Přesto nakonec ani stříbro nebylo daleko. "Počítal jsem, že každou chvíli vypadnu. Vypadl Švýcar, vypadli Němci a najednou, že jsem získal medaili. Euforie," uvedl Bartošek, který tak navázal na zisk tří cenných kovů před čtyřmi lety v bulharské Sofii.

Českou republiku reprezentuje v Turecku dvacítka sportovců. Kromě střelby se Češi představí v atletice, tenisu, plážovém volejbalu, bowlingu, cyklistice, orientačním běhu a stolním tenisu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články