Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek se letos Primátorek nezúčastní, zlatý dvojskif chybět nebude

Praha - Rekordních 1297 veslařů ve 177 posádkách by se mělo představit ve 104. ročníku Primátorek a v dalších doprovodných závodech o víkendu v Praze. Bude mezi nimi chybět hvězdný skifař Ondřej Synek, evropské šampionky na dvojskifu Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová však ve startovní listině figurují.

Antošová se v pátek představí v závodě univerzitních osmiveslic a poté bude bojovat mezi skifařkami o Stuhu Podolí. Fleissnerová pojede v barvách Slavie hlavní závod ženských osmiveslic. "Primátorky jsou pro všechny veslaře vždy svátek, takže se na víkendové závody už hodně těším," uvedla Antošová, která závod skifařek ještě nikdy nevyhrála.

V uplynulých dvou letech jej ovládla Fleissnerová. Na souboj obou parťaček tentokrát nedojde. "Ani jsem o tom takhle nepřemýšlela," sdělila Antošová. "Trochu se to nabízelo," pousmála se Fleissnerová, která usedne do favorizované posádky Slavie.

Hlavní závod mužských osmiveslic by žádné drama přinést neměl. Favorizovaná Dukla, která závod ovládla sedmatřicetkrát v řadě, sestavila dvě "čistokrevné" posádky a jednu společnou s ČVK Praha.

"Až na Ondru (Synka), který se omluvil, pojedou Primátorky všichni elitní závodníci. Rozhodli jsme se postavit tři osmy, nejlepší by měla být ta, ve které budou sedět Lukáš Helešic a Jakub Podrazil," řekl předseda pořádajícího VK Smíchov Václav Maleček, který působí jako trenér na Dukle.

Druhou posádku tvoří závodníci do 23 let a základem třetí je čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jan Hájek, kteří získali bronz na ME v Račicích. "Myslíme si, že mezi posádkami nebudou velké rozdíly. Byli bychom rádi, kdyby byly vepředu všechny," dodal Maleček.

Kombinovaný tým Dukly a ČVK Praha slaví prvenství na Primátorkách
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Lonští vítězové Vojtěch Řimák, Antonín Mařík, Ondřej Šams, Adam Štěrbák, Martin Basl, Matyáš Klang, Jakub Makovička, Jan Lapáček a kormidelník Radek Šuma jsou rozděleni do tří lodí. Šams, Štěrbák a Lapáček mezi přihlášenými chybí. Závodu se slavnou zatáčkou pod vyšehradskou skálou kraluje Dukla nepřetržitě od roku 1979.

Program Primátorek začne v pátek závodem univerzitních osem a žactva. Sobota patří rozjížďkám, nedělní finálové jízdy od 9:20 vyvrcholí hlavním závodem o Primátorský štít v pravé poledne.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články