Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Joshua se chystá na sledovaný duel s legendárním Kličkem

Londýn – Fanoušci boxu si přijdou na své. Na londýnském stadionu Wembley se totiž utkají Vladimir Kličko a Anthony Joshua. Na straně ukrajinské legendy je zkušenost, o čtrnáct let mladší Brit zase spoléhá na svou mrštnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Joshua bude s Kličkem boxovat ve Wembley

Odborníci i bookmakeři favorizují sedmadvacetiletého Joshuu, který po přechodu k profesionálům všech osmnáct soupeřů knokautoval, navíc jen dvakrát musel boxovat více než tři kola. Kličko se do ringu vrací poprvé od překvapivé porážky s Britem Tysonem Furym předloni v listopadu, jež ukončila Ukrajincovu dlouholetou nadvládu v těžké váze.

Chystanou odvetu Fury dvakrát odřekl, vzdal se titulů WBA i WBO a léčí se z depresí a závislostí. O pás IBF přišel už dříve kvůli odmítnutí povinné obhajoby, od loňského dubna jej drží právě Joshua. "Prohra s Furym mi otevřela oči. Po těch letech už jsem neměl takovou motivaci. Možná to zní šíleně, ale je dobře, že jsem ten zápas prohrál a teď budu vyzyvatelem. Cítím v krvi adrenalin, který jsem dříve postrádal," řekl Kličko.

Vladimir Kličko: "Anthony je úžasný sportovec a skvělý vyslanec našeho sportu. Pokud vyhraje, upřímně mu pogratuluji. Pokud zvítězím já, pomůžu mu vrátit se zpět, jako jsem to v minulosti udělal už několikrát."

Anthony Joshua vyhlášen vítězem
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Také Joshua mluví o soupeři, s nímž před třemi lety v rámci sparringu odboxoval několik kol, s uznáním. Zároveň věří, že v těžké váze může v případě jeho triumfu nastat nová éra. "Pokud Vlad prohraje, uvědomí si, že nastal čas předat pochodeň," prohlásil olympijský vítěz z Londýna. "Knokaut by byl třešničkou na dortu, ale beru jakoukoli výhru," doplnil.

Protože 80 tisíc lístků na teprve druhé boxerské utkání ve Wembley bylo rozebráno už v lednu, přidali organizátoři do prodeje dalších deset tisíc vstupenek. I po těch se zřejmě zapráší, ačkoli nejdražší stojí dva tisíce liber. Vrchol sobotního programu by měl přijít na řadu nejdříve kolem 23. hodiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články