Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Frintová se v Austrálii vešla v závodu MS do desítky

Gold Coast (Austrálie) - Triatlonistka Vendula Frintová se navzdory manku v tréninku po zdravotních problémech vešla ve druhém závodu mistrovství světa do elitní desítky. V Gold Coastu uzavřela Top Ten a vylepšila o dvě příčky své umístění z úvodu sezony před měsícem v Abú Zabí.

Je nám líto, video expirovalo.
Frintová byla v Austrálii desátá

Třiatřicetiletá rodačka z Náchoda se přitom až během přípravy v Austrálii dozvěděla od lékařů, že v zimě přechodila mononukleózu. Dvanácté místo v Abú Zabí proto bylo pro ni výborným výsledkem.

"Na to, v jakém byla stavu, z toho vytěžila maximum. Zdravotní stav nebyl optimální a to jsme ještě ani neměli ty rozbory. V plavání i běhu má na víc, to právě ovlivnil její stav. Nějaké intenzivní tréninky nám chyběly," řekl na konci března kouč Frintové Jiří Seidl.

V minulé sezoně Frintová v rámci MS startovala v sedmi závodech z devíti, do elitní desítky se prosadila třikrát. Celkově skončila dvanáctá, nyní jí patří 11. příčka.

Suverénní je zatím pětatřicetiletá Andrea Hewittová z Nového Zélandu, na kterou Frintová dnes ztratila 35 sekund. Mužský závod v Gold Coastu vyhrál Španěl Mario Mola. Seriál bude pokračovat 13. května v Jokohamě.

Výsledky závodu mistrovství světa v triatlonu v Gold Coast

Muži: 1. Mola (Šp.) 52:35, 2. Murray (JAR) -4, 3. Alarza (Šp.) -9.

Průběžné pořadí: 1. Gómez (Šp.) 1433, 2. Murray 1326, 3. Alarza 1318.

Ženy: 1. Hewittová (N. Zél.) 58:03, 2. Gentleová (Austr.) -4, 3. Ideová (Jap.) -9, ...10. Frintová (ČR) -35.

Průběžné pořadí: 1. Hewittová 1600, 2. Zaferesová (USA) 1134, 3. Uedaová (Jap.) 1050, ...11. Frintová 736.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články