Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Masters nejlépe začal Hoffman, po prvním větrném kole má náskok čtyř ran

Augusta (USA) – Vedoucím mužem Masters je po prvním hracím dnu americký golfista Charley Hoffman. Na hřišti v Augustě zahrál ve větrném počasí sedm ran pod par a vede první major sezony s náskokem čtyř ran před krajanem Williamem McGirtem. Třetí je o další ránu zpět Angličan Lee Westwood. Přímý přenos 2. kola sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 21:00. Od 22:00 pak poběží přenos i na ČT sport.

Charley Hoffman na Masters
zdroj: REUTERS autor: Brian Snyder

Čtyřicetiletý Hoffman pokořil tradičně náročné hřiště 65 ranami. Po pěti jamkách měl sice skóre +1, ale na zbylých třinácti už přes nepříjemný silný vítr přidal jen pary a hlavně osm birdie, včetně čtyř v řadě od čtrnácté do sedmnácté jamky.

"V tom větru to bylo náročné, ale hrál jsem jako ve snu. Realizoval jsem rány, které jsem chtěl a dokonce i proměňoval paty. Proto jsem zahrál dobré číslo," řekl dvaapadesátý hráč světa Hoffman, čtyřnásobný vítěz PGA Tour, který byl předloni na Masters devátý, což je jeho nejlepší výsledek z turnajů kategorie major.

Na děleném čtvrtém místě je se skóre -1 osm hráčů včetně trojnásobného vítěze Masters Phila Mickelsona z USA, trojice Angličanů Justina Rose, Matthewa Fitzpatricka a Andyho Sullivana nebo Španěla Sergia Garcíi.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvodní kolo Masters zvládl nejlépe Hoffman

"Já to tady miluju," usmíval se šestačtyřicetiletý Mickelson, který hraje Masters po pětadvacáté. Fanoušky strhl k nadšení hned na druhé jamce patem do eaglu. "To bylo skvělé, ale věděl jsem, že mám před sebou ještě dost práce. Vítr tady totiž znásobuje chyby a kdo hřiště dobře nezná, zapíše vysoké číslo," uvedl.

Angličan Danny Willett začal cestu za obhajobou double bogey na první a bogey na druhé jamce, ale celkově se dostal na +1 a je na děleném 19. místě. O dvě rány hůř je na tom předloňský vítěz Jordan Spieth z USA, a to především kvůli pokažené pětiparové šestnáctce, na kterou potřeboval devět ran a patří mu tak 41. místo.

Světová dvojka Rory McIlroy předvedl dvě rozdílné devítky. Na první udělal tři bogey, na druhé tři birdie, jde v paru a je zatím dvanáctý.

Největší favorit Johson nenastoupil, zastavila ho záda

Johnson zvažoval, zda bude v Augustě startovat, do poslední chvíle. Po rozcvičení na driving range už byl se soupeři ze závěrečné skupiny dokonce na cestě k úvodnímu odpališti, ale nakonec nezahrál ani jedinou soutěžní ránu.

"Srdce toužilo hrát, chtěl jsem to zkusit, ale neměl bych šanci se rovnat s nejlepšími," řekl Johnson. "Nejsmutnější je, že za tři dny budu schopen hrát, ale teď můžu švihat tak na sedmdesát procent. Naražený levý loket problémem není, ale bederní část zad. Mám problém při zásahu míčku a rotaci těla," uvedl.

Dvaatřicetiletý Američan měl den před začátkem turnaje nehodu v pronajatém domě. "Bylo to groteskní," řekl Johnson a popsal, jak se zranil: "Oblékal jsem si ponožky, uklouzl a sletěl ze tří schodů. Nejvíce to odnesla levá část zad."

Dostal léky a doporučení být v klidu, přesto chtěl do prestižního turnaje nastoupit. "Celé dopoledne jsem se snažil dát do kupy. Hraju v životní formě a je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Bylo těžké odstoupit. Jsem smutný," řekl.

Loňský vítěz US Open se chystal v Augustě startovat s cílem vylepšit čtvrté místo z minulého ročníku, které je na Masters jeho maximem. Měl pro to všechny předpoklady, protože hrál v životní formě a triumfoval v posledních třech turnajích, ke kterým nastoupil.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě (dotace 10 milionů dolarů, par 72) - po 1. kole:

1. Hoffman 65, 2. McGirt (oba USA) 69, 3. Westwood 70, 4. Rose, Fitzpatrick, Sullivan (všichni Angl.), García (Šp.), Mickelson, Dufner, Henley a Chappell (všichni USA) 71.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články