Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nejdřív tak, poté zase jinak. Movistar nakonec o triumf v časovce přišel

Madrid – Kdo je zmatený z výsledků týmové časovky na závodě Kolem Katalánska, nemusí se zlobit na sebe. Komisaři závodu přes noc změnili svůj původní verdikt a rozhodli se udělit penalizaci celé sestavě domácího týmu Movistar. Ten tak v hodnocení časovky spadl na třetí příčku. Vedení v závodu se ujal Ben Hermans ze stáje BMC.

Tým Movistar v časovce na závodě Kolem Katalánska
zdroj: ČTK/EFE autor: TONI ALBIR

Původně byl penalizován José Rojas, který ve stoupání nestačil tempu svých kolegů, a tak je alespoň postrkoval před sebe, aby zaujali jeho místo a on sám nemusel střídat. Trest dostali i Andrey Amador a Nelson Oliveira. 

Přes noc ale komisaři své rozhodnutí revidovali a rozhodli se udělit minutovou diskvalifikaci celému Movistaru. Ten tak spadl v klasifikaci časovky na třetí příčku za BMC a Team Sky. Novým lídrem závodu je Ben Hermans, ten o vedení ale v horách téměř jistě přijde. Z jezdců na celkové pořadí je tak v nejlepší pozici jeho kolega Tejay Van Garderen.

Lídr španělského týmu Alejandro Valverde naopak přišel o průběžné vedení a zkomplikovala se mu, zdánlivě již poměrně přímočará, cesta za druhým vítězstvím v závodě. To první získal v roce 2009. 

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články