Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bennett exceloval, ve spurtu vybojoval první triumf ve WorldTour

Chalon-sur-Saone – Vítězem třetí etapy cyklistického závodu Paříž – Nice se stal Sam Bennett. Šestadvacetiletý Ir narozený v Belgii opanoval podnik WorldTour poprvé v kariéře. První úspěch v seriálu zaznamenala rovněž jeho stáj Bora-hansgrohe, která patří mezi elitu od této sezony.

Peter Sagan s kolegy z týmu Bora-Hansgrohe
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Gary Francis

Bennettův kolega z německého týmu a jediný český účastník závodu Jan Bárta dojel v hlavním poli na 87. místě. Celkově mu stále patří 107. příčka s půlhodinovou ztrátou na vedoucího Francouze Arnauda Démarea. Vítěz první etapy dojel šestý a poprvé chyběl mezi elitní trojicí.

Rodák z Werviku porazil po 190 kilometrech spurtérské hvězdy Alexandera Kristoffa z Norska a Němce Johna Degenkolba, kteří se probojovali na pódium podruhé, ale prvenství jim opět těsně uniklo.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 3. etapa (190 km):

1. Bennett (Ir./Bora) 4:31:14, 2. Kristoff (Nor./Kaťuša), 3. Degenkolb (Něm./Trek), 4. Kittel (Něm./Quick-Step), 5. Matthews (Austr./Sunweb), 6. Démare (Fr./FDJ), ...87. Bárta (ČR/Bora).

Průběžné pořadí: 1. Démare 12:14:42, 2. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) -6, 3. Kristoff -13, 4. Gilbert (Belg./Quick-Step) -17, 5. Gallopin (Fr./Lotto) -19, 6. Hardy (Fr./Fortuneo) -21, ...107. Bárta -30:40.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články