Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olympionik Dostál bude jezdit jen singl, nově i 500 metrů

Praha - Rychlostní kanoista Josef Dostál končí ve čtyřkajaku, kterému pomohl ke dvěma bronzovým medailím na olympijských hrách. Třiadvacetiletý kajakář se zaměří jen na individuální závody a nově na kratší pětisetmetrovou trať.

Posádka bronzového čtyřkajaku
zdroj: World Sports Images autor: Petr Toman

"Po olympiádě jsem se společně s trenérem rozhodl, že v příštích dvou sezonách se budu maximálně soustředit na singl a kromě své tradiční trati K1 na 1000 m budu jezdit i K1 na 500 m. S kluky ze čtyřkajaku jsem zažil neskutečné období, kdy jsme kromě olympijského zlata vyhráli snad úplně vše, co bylo možné a stále jsme i držiteli světového rekordu na K4. Na toto období budu vždy rád vzpomínat a klukům za něj moc děkuji," uvedl Dostál.

Ve čtyřkajaku s Danielem Havlem, Lukášem Trefilem a Janem Štěrbou získali bronz loni v srpnu na hrách v Riu a také o čtyři roky dříve v Londýně. Jsou i mistry světa z Moskvy 2014.

Dostál nicméně uvedl, že v budoucnu start ve čtyřkajaku a deblu zcela nevylučuje. "Dost jsme o tom s trenérem přemýšleli, takže singl bude hlavní, ale čtyřkajaku i deblu jsem otevřený, když bude šance na lepší umístění než jen účast," řekl. "V případě zájmu trenérů rád v předolympijské i olympijské sezoně do čtveráku naskočím a vyzkouším si, zda dokážu stále být pro českou posádku přínosem," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Josef Dostál se loučí se čtyřkajakem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články