Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Cyklokrosaři: Kostra týmu pro mistrovství světa je daná

Praha - Cyklokrosová sezona zvolna směřuje ke svému vrcholu, tedy mistrovství světa v Lucembursku. Chystá se na něj jak reprezentační trenér Petr Dlask, tak čerstvý mistr republiky Michael Boroš. Druhý jmenovaný cílí na umístění mezi nejlepšími deseti.

Michael Boroš
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Republikové mistrovství poznamenal pád Radomíra Šimůnka, který by měl po krátkodobé ztrátě vědomí a otřesu mozku být v pořádku. Závodníci se v Hlinsku museli vyrovnávat s kluzkou tratí. "Trať v Hlinsku patří k nejtěžším v republice a ty podmínky to ještě ztížily. Na sněhu a ledu to nebylo vůbec jednoduché," popsal Boroš. Sněhové podmínky přitom k českému cyklokrosu patří. "Neměl jsem čas se na to připravit," říká ale Boroš, který přes zimu žije v Belgii.

Ohledně podmínek na nadcházející MS panuje nejistota. "Bohužel, počasí neporučíme. Čeká nás reprezentační soustředění," říká Dlask s tím, že se zkrátka reprezentace musí přizpůsobit počasí. Složení týmu pro MS je už téměř jasné. "Otazníky tam stále jsou, ale základní kostra národního týmu je daná. Doladíme jen kosmetické věci," popisuje Dlask.

Podobu mistrovství světa má reprezentační trenér nastudovanou. "Trať v Lucembursku by neměla být extrémní, ale budou tam změny rytmu a záležet bude hodně na technice. Hlavní roli ale bude hrát počasí - může být led, může být mráz, což by nám mohlo nahrávat," myslí si Dlask.

Český cyklokros má ve světě jméno, od čehož se odvíjí i očekávání. "Každý vidí, že u Kateřiny Nash je šance na pódium, i když to nechci zakřiknout. Adam Ťoupalík má také stabilní formu, i když se mu mistrovství republiky nepovedlo, máme i Nikolu Noskovou v kategorii do 23 let. Ve hře jsou určitě dvě nebo tři medaile, ale je potřeba chytit ten den D," popisuje Dlask. 

Boroš doufá, že se mu podaří držet krok s nejlepšími. "S Belgičany to není jednoduché. Celou sezonu mám cíl jezdit v desítce, takže za to bych byl rád. S top pětkou bych byl maximálně spokojený," uzavřel čerstvý nositel národního dresu Boroš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články