Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hopkinsovo neslavné rozloučení skončilo na zemi pod ringem

Inglewood (USA) - Jak se úspěšně rozloučit s kariérou, to je opakující se otázka u každého profesionálního sportovce. Jednapadesátiletý boxer Bernard Hopkins, někdejší šampion ve střední a lehkotěžké váze, odpověd nenašel. Ve svém posledním duelu kariéry ho jeho soupeř Joe Smith zahnal k provazům, načež Hopkins vypadl z ringu. Rozhodčí poté duel ukončil a Smith tak zvítězil technickým k.o.

Bernard Hopkins mimo ring
zdroj: Reuters

Hopkins se nemohl s takovým rozuzlením souboje smířit. "Pořád jsem v šoku z toho, že mu to dali. Vystrčil mě z ringu. Praštil jsem se do hlavy a zvrtnul si kotník, když jsem spadl na zem. Nemohl jsem se postavit. Ale kdyby mě nevytlačil z ringu... Začínal odcházet a já se rozjížděl," uvedl po porážce.

Sedmadvacetiletý Smith obhájil mezinárodní titul organizace WBC v lehkotěžké váze a vylepšil si bilanci na dvacet dva výher a jednu porážku. "Vím, že je to skutečný šampion, a kdyby se nezranil, vrátil by se. Já jsem odvedl svou práci. Musel jsem ho dorazit. Buď by skončila moje kariéra, nebo jeho. A já potřebuji, aby ta moje pokračovala," řekl Smith, jenž se narodil v době, kdy už měl Hopkins za sebou první zápas v profesionálním ringu.

Hopkins se zapsal do historie rekordními 20 obhajobami světového titulu ve střední váze a také jako nejstarší boxer, který se stal mistrem světa. Když v roce 2011 porazil v 46 letech Kanaďana Jeana Pascala, překonal legendárního George Foremana. V dalších úspěšných zápasech věkový rekord posunul až na 49 let. O titul přišel předloni porážkou s Rusem Sergejem Kovaljovem. Od té doby neboxoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články