Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lídrem na Tour bude Majka, říká šéf Königovy stáje

Berlín – Manažer stáje Bora-Hansgrohe Ralph Denk v rozhovoru pro polský deník Przeglad Sportowy připustil změnu plánů pro Tour de France. Podle původních zpráv měl být lídrem německého týmu Leopold König, nyní to ale vypadá, že ho v pozici jedničky zastoupí Rafal Majka. Český jezdec by tak zřejmě měl být lídrem na květnovém Giro d'Italia, které by mu mělo sedět díky množství časovkářských kilometrů. Tour de France by se měl König zúčastnit v podpůrné roli.

Rafal Majka
zdroj: ČTK/BELGA autor: KURT DESPLENTER

Spolu s Majkou přirozeně na Tour pojede i dvojnásobný mistr světa Peter Sagan. Tým tak bude mít dva cíle – umístění mezi nejlepší pěticí v případě Majky a zelený dres v případě Sagana. Polský jezdec jel doposud Tour třikrát a hned ve dvou případech (2014 a 2016) získal dres pro nejlepšího vrchaře. Nyní by měl jet o celkové pořadí. Nejlepším Majkovým výsledkem na Grand Tour je třetí příčka z loňské Vuelty. 

"Oba, já i Leopold, můžeme vést tým na Grand Tour. Já se zaměřím na Tour a Vueltu. Na Tour spolu s ním, ale i Peterem (Saganem) můžeme sehrát jednu z hlavních rolí," poznamenal Majka. König by tak závod v červenci jet měl, jen ne v pozici lídra.

König tak zřejmě pojede jako lídr italské Giro, což je možnost, kterou ostatně ani sám v rozhovorech nevylučoval. Množství časovkářských kilometrů (téměř 70), které jsou na programu jubilejního stého ročníku, by mu mělo sedět. Mezi Königovými soupeři by neměl chybět Fabio Aru, obhájce triumfu Vincenzo Nibali nebo francouzská hvězda Thibaut Pinot.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes], Przeglad Sportowy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články