Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělý start, špatný závěr. Woods se vrátil na golfová hřiště

Los Angeles – Tiger Woods je po patnácti měsících zpět. Na turnaji Hero World Challenge se po osmi jamkách dokonce dělil o vedení, pak ale udělal několik chyb, napálil míček do vody a nakonec zahrál výsledek jedné rány nad par.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/AP autor: Lynne Sladky

Po osmi jamkách to vypadalo na téměř senzaci – někdejší vládce světového golfu hrál skvěle a zdálo se, že jeho návrat dostane až hrdinských obrysů. Pak ale přišlo vystřízlivění a série chyb, která vyvrcholila na závěrečné jamce, kde Woods trefil vodní překážku. "Mohlo to být skutečně hodně dobré. Start byl solidní, ale pak jsem několikrát chyboval a začal kazit. Zakončil jsem to špatnou finální jamkou," hodnotil Woods.

Americký šampion může být se začátkem skutečně spokojený, horší už to bylo na pozdních jamkách, kde opakovaně zahrál bogey. "Byl jsem příjemně překvapený, jak brzy jsem dokázal hrát srovnatelně se soupeři a jak snadno jsem si zvykl na hřiště. Vrátit se takhle po patnácti měsících bylo skvělé," popisoval Woods, který zakončil den se skóre 73.

To je o devět úderů více, než kolik potřeboval průběžně vedoucí JB Holmes. Za ním jsou srovnána velká jména – skóre 67 má šampion letošního The Open a stříbrný olympionik Henrik Stenson, o ránu zpět je Jordan Spieth. Woods je sedmnáctý z osmnáctičlenného startovního pole, může ho však těšit alespoň skutečnost, že o ránu za ním je olympijský šampion Justin Rose.

Je nám líto, video expirovalo.
Tiger Woods se vrátil na golfová hřiště
Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články