Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Reedie povede Světovou antidopingovou agenturu další tři roky

Glasgow - Světovou antidopingovou agenturu dál povede Brit CraigReedie, předsedou byl zvolen na druhé tříleté období. Ve volbách neměl protikandidáta. Místopředsedkyní WADA se stala norská ministryně kultury a sportu Linda Hellelandová. Pětasedmdesátiletý Reedie působí v agentuře od jejího založení v roce 1999. V minulosti byla také předsedou britského olympijského výboru a Mezinárodní badmintonové federace.

Craig Reedie
zdroj: ČTK/AP

Před volbou čelil kritice kvůli tomu, jak WADA postupovala v případu ruského dopingového skandálu, když zprávu své nezávislé vyšetřovací komise o státem řízeném dopingu v zemi zveřejnila zhruba dva týdny před začátkem olympijských her v Riu de Janeiro. Rusku pak hrozilo vyloučení z Her, Mezinárodní olympijský výbor ale k plošnému zákazu nesáhl, což WADA považovala za zklamání.

Postoj agentury se stal trnem v oku některým národním olympijským výborům. MOV v minulém týdnu s Reediem jednal o tom, že by v budoucnu měl WADA vést "neutrální" předseda v "zájmu její důvěryhodnosti".

"Strávil jsem prací ve WADA patnáct let a nevidím jako dobrý nápad odejít prostě proto, že se to zkomplikovalo," komentoval současné tlaky Reedie. "Byli jsme ve složité situaci a myslím, že jsme ji zvládli. V sázce je bezúhonnost sportu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
WADA povede dál Brit Reedie
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články