Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Opět remíza. Carlsen s Karjakinem se i ve třetím zápase o titul rozešli smírně

New York - Ani napotřetí nepoznala finálová série o šachového mistra světa vítěze. Obhájce titulu Magnus Carlsen zahajoval, ale na ruského vyzyvatele Sergeje Karjakina ani tentokrát nevyzrál. Příznivci královské hry viděli zatím největší bitvu, která trvala bezmála sedm hodin a přinesla remízu až po 78. tahu.

Je nám líto, video expirovalo.
I potřetí skončilo utkání Carlsena s Karjakinem nerozhodně

Carlsen měl podle expertů tentokrát blízko k vítězství. Soupeř mu čelil berlínskou obranou a po rychlých výměnách figur připomínala situace na šachovnici úvodní partii. Mistr světa měl jezdce proti Karjakinově střelci, ale postupně získal výhodu jednoho pěšce. Nekonečnými kombinacemi se snažil soupeře přinutit k chybě, ale klíč k vítězství nenašel.

Remíza každopádně oběma mohla dodat určité sebevědomí. Oba hráči totiž předvedli své největší přednosti - Carlsen dokázal získávat výhodu z vyrovnané koncovky, Karjakin se zase ubránil v nejtěžších momentech. 

Po třech partiích je stav zápasu nerozhodný 1,5:1,5 bodu. Čtvrtá z dvanácti partií se hraje dnes a výhodu zahájení bude mít Karjakin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články