Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nejlepším armádním sportovcem se stal kanoista Dostál

Praha – Dvojnásobný olympijský medailista Josef Dostál je nejlepším armádním sportovcem České republiky za letošní rok. Rychlostní kanoista dostal v anketě 695 bodů a nechal za sebou stříbrného bikera z Ria Jaroslava Kulhavého (639) a veslaře Ondřeje Synka (534), který v Brazílii skončil třetí.

Josef Dostál
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Dostál měl životní sezonu, v Riu skončil druhý na singlkajaku, třetí místo obsadil s posádkou čtyřkajaku. Dvakrát navíc vyhrál závod Světového poháru a stal se nejlepším kajakářem také ve světovém žebříčku.

Mistr světa z Moskvy 2014 v pořadí federace ICF předčil o bod francouzského sprintera Maxima Beaumonta, třetí byl René Holten Poulsen z Dánska. "Udělalo mi to obrovskou radost. Dřív se mi svěťáky moc nedařily, ale letos se to povedlo výborně. Ukázalo se, že jsem měl dobře natrénováno směrem k olympiádě," řekl třiadvacetiletý Dostál, který si při dnešním vyhlášení zazpíval mimo jiné i se svou matkou Evou Emingerovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Armádním sportovcem roku je Dostál

Dostál má za sebou povinnosti spojené s olympijskými úspěchy a už se těší zpátky do tréninku. "Odjedeme pryč a nebudu muset lítat po mediálních akcích. Baví mě, ale už toho bylo docela dost. I když se mi líbí, když mě někdo poznává na veřejnosti, což se teď stávalo docela často," uvedl. Po OH si dopřál dovolenou na Kanárských ostrovech, strávil týden v New Yorku, krátce navštívil Paříž.

Na konci týdne odletí na pět týdnů do USA společně s trenérem Karlem Leštinou a tréninkovým parťákem Pavlem Davídkem. "Deset dní budeme trénovat na Havaji, kde se rozpádlujeme. Potom jedeme na tři týdny do Kalifornie. Čekají nás dlouhé a nudné tréninky v nízkých intenzitách. Jsem rád, že si zpestříme soustředění na Havaji," řekl Dostál, jehož příští rok čeká vrchol na mistrovství světa v Račicích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články