Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Moderátor České televize Petr Vichnar získal Cenu Oty Pavla

Praha - Sportovní moderátor a dlouholetý komentátor České televize Petr Vichnar byl oceněn Českým olympijským výborem za propagaci sportu a šíření olympijských hodnot. Vichnar převzal Cenu Oty Pavla od předsedy ČOV Jiřího Kejvala.

Komentátor České televize Petr Vichnar
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Štěrba Martin

Cena Oty Pavla nese jméno českého sportovního novináře a je udělována Českým olympijským výborem od roku 2009. Petr Vichnar si cenu převzal jako čtvrtý člen sportovní redakce České televize - po Otakaru Černém, Petru Feldsteinovi a Vladimíru Drbohlavovi. 

"Cenu udělujeme na počest Oty Pavla těm nejlepším z nejlepších v oboru sportovní žurnalistky. Lidem s přesahem, kteří si stejně jako Ota sport zamilovali a byli jeho nedílnou součástí. Jsme přesvědčeni, že Petr Vichnar všechny požadavky splňuje," řekl pro ČOV Jiří Kejval.

Je nám líto, video expirovalo.
Moderátor ČT Petr Vichnar převzal Cenu Oty Pavla

Petr Vichnar působí v Československé a posléze České televizi od roku 1978 jako komentátor a moderátor. Za svoji kariéru se podílel na vysílání patnácti olympijských her, nejčastěji komentoval lední hokej a krasobruslení.

V posledních letech se věnuje především alpskému lyžování a moderování Branek, bodů, vteřin. "Sport mi dal práci, radost, odpočinek, splnily se mi všechny sny a ta cena je třešnička na dortu," řekl k ocenění Vichnar. 

Zdroj
olympic.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články