Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vítězi jubilejních Běchovic jsou Homoláč a Vrzalová

Běchovice – Vítězem jubilejního 120. ročníku závodu Běchovice–Praha se stal Jiří Homoláč. V dramatickém závěru porazil loňského šampiona Jakuba Zemaníka. Homoláč je díky triumfu i novým mistrem České republiky na 10 kilometrů. V kategorii žen byla nejrychlejší Simona Vrzalová.

Jiří Homoláč
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Homoláč potvrdil roli domácí vytrvalecké jedničky a vyhrál výkonem 30:26 minuty před obhájcem prvenství Jakubem Zemaníkem, který za ním zaostal o sedm sekund. Třetí byl další z favoritů Vít Pavlišta. "Je to nádherný. Snil jsem o tom několik let, protože Běchovice běhám od té doby, co vlastně běhám. Jen teď dva roky jsem měl výpadek, protože jsem běhával maraton v Berlíně. Dneska jsem se na to připravil a konečně to tam padlo," radoval se v rozhovoru pro Českou televizi Homoláč, který bral dosud nejlépe stříbro.

"Myslel jsem si, že to bude lehčí. Ještě na sedmém kilometru jsem se cílil strašně dobře, šel jsem si svý tempo, ale Hrdlořezák, to byl boj. Kuba to tam dobře naháněl. Musel jsem makat, nevypustil jsem ani metr," řekl účastník letošního mistrovství Evropy v půlmaratonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih běhu Běchovice-Praha

Při neúčasti vítězky předchozích dvou ročníků a nejlepší domácí běžkyně Evy Vrabcové Nývltové, která dala přednost odpočinku, zvítězila Vrzalová v čase 34:20. V letošní sezoně získala už třetí domácí titul po vítězstvích na dráze na tratích 1500 a 5000 metrů. "Jsem nadšená, protože jsem to moc nečekala. Myslela jsem si, že ty poslední tři kilometry umřu, ale naštěstí mi ještě zbyly síly, tak jsem zabojovala," řekla vítkovická atletka České televizi.

Druhá skončila při svém debutu na Běchovicích Tereza Čapková. Třetí doběhla dvanáctinásobná vítězka závodu Petra Kamínková, která byla ze svého osmnáctého umístění na stupních vítězů překvapená. "Nepředpokládala jsem, že bych mohla získat medaili. Já už opravdu ty kopce nemůžu a Hrdlořezák mě dostal. Já jsem se tam tím třetím místem uspokojila a byla jsem překvapená a spokojená, že vůbec budu mít medaili," uvedla třiačtyřicetiletá běžkyně.

Mistrovství České republiky v silničním běhu Běchovice - Praha (10 km):

Muži: 1. Homoláč (AK Kroměříž) 30:26, 2. Zemaník (SSK Vítkovice) 30:33, 3. Pavlišta (Slovan Liberec) 30:57.

Junioři: 1. Šinágl (Olymp Praha) 32:22.

Ženy: 1. Vrzalová(SSK Vítkovice) 34:20, 2. Čapková (USK Praha) 34:45, 3. Kamínková (AK Olomouc) 35:25.

Juniorky: 1. M. Stránská (ISCAREX) 37:36.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články