Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hirt v Rakousku ovládl královskou etapu a v čele má náskok více než minutu

Fusch an der Glocknerstraße (Rakousko) - Před rokem mu útok na celkové vítězství na závodě Kolem Rakouska nevyšel, letos by si však mohl Jan Hirt spravit chuť. Český cyklista ovládl královskou čtvrtou etapu a ujal se vedení v průběžném pořadí, v němž má náskok přes minutu.

Jan Hirt (vlevo) se raduje ze zisku žlutého dresu na závodě Kolem Rakouska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pětadvacetiletý jezdec polské stáje CCC-Sprandi-Polkowice vybojoval cenné vítězství po stoupání na Edelweissspitze do výšky přes 2500 metrů nad mořem o 42 sekund před Španělem Davidem Beldou. V čele celkové klasifikace Hirt vystřídal domácího Markuse Eibeggera, na kterého ztrácel na šestém místě 24 sekund.

Eibegger v královské etapě na nejlepší nestačil a dojel až patnáctý. Hirt vede o minutu a 16 sekund před Francouzem Guillaumem Martinem, který obsadil třetí místo, a má dobrou příležitost vylepšit loňskou třetí příčku v konečném pořadí.

"Nohy mi fantasticky jely a tým mě výborně podporoval. Teď chci žlutý trikot dovézt až do Vídně," řekl Hirt, který utrhl Beldu v závěrečném kilometru. Jako čtvrtý český cyklista po Liboru Matějkovi, Lubomíru Tesařovi a Tomáši Konečném získal titul Král Glockneru.

Závod Kolem Rakouska dokázal z českých cyklistů vyhrát pouze Roman Kreuziger starší v roce 1991.

Hirt si vede úspěšně i v doprovodných soutěžích. Mezi vrchaři je druhý o bod za Italem Alessandrem Vanottim a v bodovací soutěži mu patří třetí pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt na závodě Kolem Rakouska ovládl královskou etapu a oblékl se do žlutého

Cyklistický závod Kolem Rakouska - 4. etapa (183,0 km):

1. Hirt (ČR) 5:17:23, 2. Belda (Šp.) -42, 3. Martin (Fr.) -1:17, 4. Schelling (Švýc.), 5. Fernández (Šp.) oba -1:20, 6. Rossetto (Fr.) -1:33.

Průběžné pořadí: 1. Hirt 19:07:35, 2. Martin -1:17, 3. Schelling -1:29, 4. Fernández -1:33, 5. Rossetto -1:49, 6. Pernsteiner (Rak.) -2:06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články